STARICU U SPLITU UBIO TINEJDŽER (15): Udarao ju je i šutirao, pa krvavih ruku otišao u policiju da se preda
Foto: Profimedia

horor

STARICU U SPLITU UBIO TINEJDŽER (15): Udarao ju je i šutirao, pa krvavih ruku otišao u policiju da se preda

Hrvatska -

Splitska policija izvestila je sinoć kako je u nedelju poslepodne pronašla telo starije ženske osobe u stanu u Sukoišanskoj ulici i da je privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem.

Ubojica Helene M. (89) je mladić od nepunih 16 godina, koji se odmah nakon zločina, doslovno krvavih ruku i odeće, sam je otišao da se preda u stotinak metara udaljenu zgradu Policijske uprave

Udarao ju je s čim je stigao

Kako doznajemo od istražitelja ovog strašnog slučaja, u nedelju popodne oko 17.40 sati na vrata nekoliko stanova na adresi Sukoišanska 11 neko je kucao, zapravo lupao. Tu nesreću da otvori vrata maloletniku imala je 89-godišnjakinja.

Čim su se odškrinula, maloletnik je navalio u unutrašnjost stana na trećem spratu, doslovno udarajući staricu s čim je god stigao, rukama, nogama, predmetima koje je pronašao u hodniku.

Policija istražuje motive

Ženi nije bilo spasa, preminula je na mestu zločina, nije uspela niti da pozove u pomoć... Ubica je odmah napustio mesto zločina pa je otišao da se preda policiji u njihovom sedištu u neposrednom susedstvu.

Motivi za grozomoran zločina za sada nisu razjašnjeni, međutim tokom uvišaja u stanu su pronađeni novac i dragocenosti tako da se koristoljublje isključeno.

Takođe se za sada čini da maloletnik nije imao nikakve veze sa staricom i njenom porodicom, rodbinske ili neke druge, već da je u pitanju nedelo pomračenog uma.

No, to će se utvrditi tokom istrage, kako psihičko stanje mladića u tom trenutku tako i toksikološkim veštačenjem eventualno uzimanje ilegalnih supstanci.

Sin je radio, bila je sama kod kuće

Žena je pak u svom stanu živela s mlađim, neoženjenim sinom koji je u nedelju popodne radio, bio je na dežurstvu. Inače je, kažu nam brojne susede, bila dobrodržeća, same su ostale šokirane kada su doznale njene godine.

"Mislile smo da ima 70-ak godina, redovno je izlazila, u prodavnicu ili na pazar, uvek pristojna i dobra", rekli su.

"Poreklom su s Brača, ma cela je porodica takva. Njen stariji sin je nedavno dobio unuka, dakle postala je prabaka, oni su ih posećivali redovno. Jedna skladna porodica, barem koliko smo mi mogli da vidimo, a svi zajedno smo ovde ceo život", šokirani su susedi, koji o žrtvi imaju samo lepe reči.

Uhapšeni maloletnik bi ipak trebao tokom popodneva da bude doveden pred istražnog sudiju, zbog godina neće biti ispitan pred tužilaštvom.

Kako je reč o mlađem maloletniku (postupak se provodi prema Zakonu o sudovima za mlade), dakle osobi starijoj od 14 godina koja još nije napunila 16 godina, mogu mu se izreći vaspitne i sigurnosne mere, no ne i maloletnički zatvor.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja