SNAŽNO NEVREME POGODILO HRVATSKU I BIH: Jak pljusak i poplava u Zagrebu, u Bihaću vetar čupao drveće iz korena
Foto: Youtube prtscr / Dalmatinski Šparidi, Yoputube prtscr / Otvoreno TV

kijamet

SNAŽNO NEVREME POGODILO HRVATSKU I BIH: Jak pljusak i poplava u Zagrebu, u Bihaću vetar čupao drveće iz korena

Hrvatska -

ZAGREB, 3. oktobra (Tanjug) - Zagreb je večeras pogodilo jako nevreme, a uz jak pljusak i grmljavinu padao je i grad.

Prema snimcima čitalaca Jutarnjeg lista, neke ulice u gradu su poplavljene i saobraćaj se otežano odvija.

Nevreme je zahvatilo i Jadran. Evropski centar za prognoziranje pojave i intenziteta oluja Estofex stavio je područje duž Jadrana pod drugi stepen za danas i noćas. To znači lokalno obilnije padavine, moguće bujične poplave, pijavice na moru, grad, uraganske udare vetra, piše Jutarnji.

Kiša će nastaviti da pada i do nedelje ujutro, kada će u većini krajeva biti pljuskova s grmljavinom, ponegde i olujnog vetra uz mogućnost grada. Na Jadranu moguća pojava pijavica.

foto: Youtube prtscr / Dalmatinski Šparidi, Yoputube prtscr / Otvoreno TV

Nevreme u BiH:Vetar čupao drveće iz korena u Bihaću

Nevreme praćeno jakim vetrom u večernjim satima pogodilo je područje Unsko-sanskog kantona usled čega je na nekoliko lokacija zabeležena materijalna šteta.

Kako su i najavljivali meteorolozi nakon celodnevnog juga u večernjim satima i tokom noći područje Bosne i Hercegovine pogodiće nevrijeme praćeno jakim vetrom i kišom, piše portal Kliks.

Prvi grad u BiH na udaru jakog vetra bio je Bihać gde je večeras usled jakog vetra na aleji u centru grada došlo do obrušavanja nekoliko stabala drveta, a, kako javljaju čitaoci portala, intenzitet i jačina vetra ne prestaje već nekoliko sati.

Zbog oborenih stabala saobraćaj u centru Bihaća je obustavljen dok pripadnici Službi za održavanje čistoće ne uklone popadalo drveće s kolovoza.

U narednim satima očekuje se jak vetar i u drugim gradovima BiH, a, presno Kliks upozorenje, moguće je da zbog udara vetra nastane i manja materijalna šteta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track