SVEDOCI DRAME U ZAGREBU Čuli su se pucnji, a onda kratak rafal! Iz parlamenta su istrčali u panici! Pomogli smo ranjenom policajcu
Foto: Profimedia

pucnjava uznemirila građane

SVEDOCI DRAME U ZAGREBU Čuli su se pucnji, a onda kratak rafal! Iz parlamenta su istrčali u panici! Pomogli smo ranjenom policajcu

Hrvatska -

Jutrošnja pucnjava na Markovom trgu u Zagrebu, gde se nalaze zgrade vlade i parlamenta, u kojoj je ranjen policajac, uznemirila je građane.

Čovek koji živi kraj mesta gde se napad dogodio kaže da je čuo pucnjavu.

"Prvo su se čuli pucnji. Onda kratki rafal. Onda opet pucnji", rekao je on za zagrebački portal Index.

Ispričao je da je najpre mislio da je pao lim sa zgrade preko puta sabora koja se obnavlja.

Njegov komšija kaže da se nakon ovog događaja ne oseća sigurno.

On nije čuo pucnje, ali je nakon par minuta izašao i video da svi iz zgrade parlamenta istrčavaju u panici.

Kako su novinaru "Jutarnjeg lista" ispričali očevici napada na Markovom trgu, počinitelj je sa severne strane crkve svetog Marka došao do zgrade Vlade, izvadio kalašnjikov i zapucao rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora.

S obzirom na kišno vreme malo je ljudi bilo na gornjogradskim ulicama u vreme pucnjave, a iz jednog obližnjeg kafića taman je izašao jedan građanin kad je video da neko viče.

"Samu pucnjavu nisam čuo jer je u lokalu gde sam popio kafu, bila muzika. Po izlasku van čuo sam muški glas da viče: 'Jel zvana Hitna? Gde je Hitna.' Onda se drugi glas nadovezao da pojačanje krene prema Katarininom trgu. Nije mi odmah bilo ništa jasno šta se događa sve dok nisam krenuo preko Markova trga. Oko nekog čoveka koji je sedeo okupili su se ljudi, policija", kaže za "Jutarnji list" jedan građanin.

Žena zaposlena u obližnjoj trgovini rekla da se nada da će policajac preživeti ranjavanje i dodala kako se radi o mladiću.

"Ležao je na pločniku. Nadam se da je dobro, mlad je dečko", rekla je ona za portal Index.

Isprčala je i da po ranjenog policajca nije došla Hitna pomoć, već da su građani i policajci videli sanitetsko vozilo i pozvali ga da policajca odveze.

"Po policajca je došao sanitet. Policija i mi smo videli vozilo saniteta i zvali ga da dođe da pomogne dečku", rekla je.

Dodala je da vozač saniteta nije znao ni gde da odveze policajca.

"Pomogli smo (ranjenom) policajcu, jedan gospodin ga je držao, ja sam mu donela vodu i stavila sam mu krpu na čelo", rekla je. Dodala je i da komšije nisu izašle, već su se sakrile jer nije bilo baš prijatno", rekla je sagovornica portala.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track