ZAGREB POD OPSADOM NAKON PUCNJAVE Parlament otkazao sve aktivnosti, policija preplavila Markov trg, grad nadleću helikopteri VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@hrtvijesti

drama

ZAGREB POD OPSADOM NAKON PUCNJAVE Parlament otkazao sve aktivnosti, policija preplavila Markov trg, grad nadleću helikopteri VIDEO

Hrvatska -

Nakon jutrošnje pucnjave na zagrebačkom Markovom trgu, u kojoj je teško ranjen policajac, hrvatski parlament je otkazao sve najavljene aktivnosti, prenela je Hina.

Na trgu, gde se nalazi sedište vlade, parlamenta i Ustavnog suda, nalaze se mnogobrojne policijske snage, pristup građanima nije dozvoljen, a grad nadleću helikopteri.

U okolnim ulicama policija samo propušta stanare obližnih zgrada.

U toku je istraga koja bi trebalo da rasvetli pod kojim okolnostima je rano jutros teško ranjen 31-godišnji policajac.

Deo hrvatskih medija javio je ranije da je napadač, koji je ubrzo pronađen mrtav na Jabukovcu, navodno pucao u zgradu vlade i sabora, a da je rafal samo zahvatio policajca.

Mesto incidenta je obišao premijer Andre Plenković, koji je, kako se navodi Hina, ipak nije bio u zgradi vlade.

Deo medija preneo je ranije da je Plenković u trenutku događaja bio u vladi.

Prema pisanju medija koji se pozivaju na očevice, napadač je do zgrade vlade došao sa severne strane, od crkve svetog Marka.

Zapucao je rafalno prema ulaznim vratima Banskih dvora pri čemu je teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu, a potom se navodno okrenuo na drugu stranu i ispalio rafal prema zgradi sabora.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track