OVO JE DANIJEL KOJI JE DANAS NAPRAVIO HAOS U HRVATSKOJ: Pre samoubistva je OVU poruku objavio na Fejsbuku (FOTO)
Foto: Facebook/Danijel Bezuk

pucao na policajca i zgradu vlade

OVO JE DANIJEL KOJI JE DANAS NAPRAVIO HAOS U HRVATSKOJ: Pre samoubistva je OVU poruku objavio na Fejsbuku (FOTO)

Hrvatska -

Napadač koji je jutros na Markovom trgu otvorio vatru na policajca i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubistvo na Jabukovcu, prema nezvaničnim informacijama, zvao se Danijel Bezuk. Imao je 22 godine.

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrednosti bez odgovornosti" - napisao je jutros na Fejsbuku neposredno nakon pucnjave Kalašnjikovim.

Bezuk je živeo na području Kutine, a otac mu je bio dragovoljac Domovinskog rata, pišu hrvatski mediji. Među fotografijama na njegovom Fejsbuk profilu može se naći i jedna s drvenim modelom puške.

foto: Facebook/Danijel Bezuk

Na njoj mladić pozira prekrivenog lica, odeven u beli skafander. Takođe, na ovoj društvenoj mreži Bezuk je sa Jutjuba delio i snimke pucnjave. Prema nezvaničnim informacijama, mladić se nikad nije lečio zbog nekih psihičkih problema niti je tražio lekarsku pomoć.

Prema saznanjima portala Index.hr, mladić je pucao iz "kalašnjikova", a oružje je uzeo od oca.

Index je pokušao da stupi u kontakt sa nekim od članova porodice mladića, ali im to nije pošlo za rukom. Naime, stric mladića je rekao da je bolestan, a uplakana žena koja se javila na telefon je prekinula vezu.

Navode da je među fotografijama koje je objavljivao na Fejsbuku i jedna sa drvenim modelom puške. Bezuk na toj fotografiji ima pokriveno lice.

Na jednoj od forografija prikazan jedan od najzaštičenijih vrsta u Republici Hrvatskoj, "Beli orao".

"Na braniku otadžbine, godina je 91. negde na Velebitu. Temperatura vazduha iznosi -15 stepeni, vlaznost vazduha 85,7 procenata. Koliko lajkova za ovoga junaka?", napisao je mladić uz objavu.

Na slici je prikazana jedna od najzaštičenijih vrsta u Republici Hrvatskoj,BELI ORAO.Na braniku otadžbine,godina je 91...

Posted by Danijel Bezuk on Tuesday, 20 February 2018

On nije od ranije poznat policijskim službenicima, glasi zvanična izjava iz MUP-a.

Ranjeni policajac nije vitalno ugrožen i stanje mu je stabilno. Nema povreda srca, pluća i trbušnih organa. Prostrelne rane napravile su mu prelome kostiju, javili su iz KBC-a Sestre milosrdnice, dodajući da ima četiri rane, po dve u levoj ruci i dve sa svake strane tela.

foto: Facebook/Danijel Bezuk

Jutros, u 8.06, začuli su se rafali na Markovom trgu. Bezuk je otvorio paljbu na zgradu vlade i policajca, a zatim nestao s mesta zločina. Vozač sanitetskog vozila Opšte bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec, koji se na Markovom trgu zatekao slučajno, prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu.

Opisao je što se događalo, rekavši da je ranjeni policajac bio pri svesti, govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi.

U međuvremenu, u 8.34 stigla je nova dojava, o pucanju na Jabukovcu. Tu se Bezuk ubio, okončavši policijsku potragu. Još uvek nisu razjašnjeni motivi napada.

Kurir.rs/24sata.hr/Tanjug/Index.hr

Foto: Facebook/Danijel Bezuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track