NAŽALOST, CILJEVI SU PREŽIVELI! BIĆE JOŠ: Jezivi komentari podrške manijaku koji je ranio policajca u Zagrebu!
Foto: Facebook/Danijel Bezuk, Promo

BRUKA

NAŽALOST, CILJEVI SU PREŽIVELI! BIĆE JOŠ: Jezivi komentari podrške manijaku koji je ranio policajca u Zagrebu!

Hrvatska -

Danijel Bezuk, 22-godišnjak iz Kutine, koji je jutros ranio policajca ispred sedišta vlade, pronađen je mrtav manje od sat vremena nakon napada.

Policija veruje da je mladić pucao sebi u glavu nedugo nakon bekstva sa Trga Svetog Marka. Bezuk je poslednju poruku na Fejsbuku ostavio neposredno pre samoubistva, napisavši da je „bilo mnogo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrednosti bez odgovornosti“.

Policija još nije objavila motiv napada na policajca kojeg je mladić pogodio sa četiri hica.

Kako je objavio Telegram, Bezuk nije bio posebno aktivan na društvenim mrežama. Iz njegovih retkih publikacija oseća se ljubav Marka Perkovića Tompsona prema oružju i muzici, kao i netrpeljivost koju je osećao prema Srbima. Iako je imao 492 prijatelja, u roku od nekoliko sati nakon što je identifikovan kao napadač, njegova najnovija objava dobila je više od 1.500 sviđanja i preko 200 komentara.

Bezukov postupak osuđuje vrlo mali broj komentatora. Mnogo je više onih koji ga podržavaju i za njegove postupke krive političare, društvo ili sistem, a poruke ove vrste privlače najviše reakcija drugih komentatora. Najbrojniji su, međutim, oni koji izražavaju žaljenje i izražavaju saučešće porodici mladića. Portal Telegram.hr je izvukao smo jezive komentare koje su ljudi ostavili na Bezukovom profilu do 14 sati.

Iako se neki pitaju na šta je Bezukov napad bio „reakcija“, drugi se slažu da pucanje na policajca nije smelo da se dogodi, već je neko „uništio narod“, pa je takva akcija verovatno normalna.

„Policajac je kolateralna žrtva, nažalost preživeo je, a nažalost i ciljevi su preživeli“, napisao je neko, verovatno želeći da sugeriše da su prave mete bile, ili su trebale biti, one u jednoj od zgrada na Trgu svetog Marka. Primedba je odgovor na duži komentar u kome se komentariše da je „poruka jasna“, samo „dečak je nameravao da metak pogreši“.

„Kako ga policajac nije pustio unutra, velika je greška !!! Sad bi slavili oslobađanje Hrvatske ... RIP ponovo “, kaže jedan komentator koji se oprašta od Bezuka, dok drugi tvrdi da„ narod ima državu kakvu zaslužuje “, ali ne opravdava ovakav način borbe protiv„ zle vlade “.

"POČIVAJ U MIRU. pokazali ste pravu poruku “,„ Nije pucao u prave “, brojne su poruke koje ne osuđuju ono što je napadač uradio policajcu, ali smatraju da je Kalašnjikov trebao da se okrene protiv drugih. „Biće još“, opšti je konsenzus.

U skladu sa političkim stavovima koje je pokojni napadač proglasio, sanjajući da Srbe ubija snajperom, pozdrav ZDS nije nedostajao u porukama na njegovom zidu.

Kurir.rs/Telegram.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track