NOVI DETALJI NAPADA NA ZGRADU VLADE U ZAGREBU: Šef policije progovorio o motivu napadača! Manijak pucao na još 2 policajca! VIDEO
Foto: Screenshot

drama

NOVI DETALJI NAPADA NA ZGRADU VLADE U ZAGREBU: Šef policije progovorio o motivu napadača! Manijak pucao na još 2 policajca! VIDEO

Hrvatska -

Šef hrvatske policije Nikola Milina rekao je za RTL Danas nove detalje o napadu na Markov trg.

Podsećanja radi, jutros oko 8 sati ujutro, 22-godišnji Danijel Bezuk ranio je policajca sa nekoliko metaka ispred ulaza u zgradu vlade i ubio se 20 minuta kasnije.

"Policija određuje put kretanja, nije bilo prethodne pretnje građanima, oružje nije bilo vidljivo u gradu i na Trgu Svetog Marka", rekao je Milina na početku.

Na pitanje kako je napadač došao na Markov trg, nije želeo da da konkretan odgovor.

"Policija je u velikoj meri odredila put kretanja, ne mogu vam sada detaljnije reći. Ono što je važno je da nije bilo pretnji građanima", rekao je direktor policije.

Upitan da li je napadač došao peške ili vozilom, odgovorio je: „Sve se detaljno razrađuje, to vam sada ne mogu reći“.

Direktor policije negirao je da je napadač u invalidskim kolicima držao oružje, ali je otkrio da je, pored ranjenog policajca, pucao i na još dvojicu policajaca.

"Video sam svakakve najave, u nijednom invalidskim kolicima nije bilo oružja. Još jedan policajac je uzvratio, upotrebio vatreno oružje. Izvršilac je upotrebio vatreno oružje protiv povređenog policajca i još dva policajca. Tri policajca su zapravo bila u opasnosti - ranjeni policajac, još jedan policajac koji je uzvratio vatru i još jedan policajac koji je radio na spoljnom obezbeđenju zaštićenih objekata “, rekla je Milina.

Direktor policije rekao je da, što se motiva tiče, ne postoje podaci koji ukazuju na to da je neko od policajaca na Trgu Svetog Marka bio lična meta.

„Za sada nemamo naznake da bi bilo koji policajac, čak i onaj koji je povređen, bio direktno na meti ili lično povezan sa počiniocem“, rekao je.

Rekao je da trenutno ne može da kaže da li je namera počinioca bila da uđe u zgradu vlade, kao ni motiv.

„Počinilac je imao oružje, bilo je važno sprečiti dalje ugrožavanje građana“, rekao je na pitanje zašto su policajcu prvo pomogli advokat i prodavačica koja se našla na mestu događaja.

"Pronašli smo oružje koje povezujemo sa ovim događajem, možemo reći da je to dugo oružje", rekao je direktor policije.

Rekao je da se dokazne radnje i dalje sprovode na nekoliko lokacija.

Policija večeras pretražuje imanje porodične kuće u kojoj je napadač živeo sa roditeljima u blizini Kutine.

Ranjeni policajac u napadu operisan je i stabilan je, a čini se da su mu lekari uspeli da spasu šaku. U narednim nedeljama moraće na još jednu operaciju kostiju.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track