Najnovije vesti

NASTAVLJA SE RAT U HRVATSKOM VRHU, SAD JE PLENKOVIĆ NA REDU Milanović je nasilnik koji ništa ne radi, ovo je neki Kardašijan trend
Foto: EPA/ANTONIO BAT

kao da su srednjoškolci

NASTAVLJA SE RAT U HRVATSKOM VRHU, SAD JE PLENKOVIĆ NA REDU Milanović je nasilnik koji ništa ne radi, ovo je neki Kardašijan trend

Hrvatska

Premijer Andrej Plenković je, prema pisanju hrvatskih medija, pola današnje konferencije posvetio predsedniku Zoranu Milanoviću, za kojeg je rekao da je "nasilnik koji ništa ne radi".

Osvrnuvši se na Milanovićeve poslednje verbalne napade na ministarku kulture, Plenković je rekao da je to što javnost u Hrvatskoj sluša poslednjih sedmica "nekontrolisani izliv uvreda na različite adrese".

"Ovo blato u koje me Milanović želi uvući je neverovatno", rekao je Plenković i dodao da, ako predsednik nastavi da vređa ministre, onda smo "mi kao politički akteri i mediji u ozbiljnom problemu".

foto: Profimedia

"Kao u nekom razredu u školi, dođe neki buli (nasilnik), kako bi rekla deca i 'koksa ih', to tako ne ide", rekao je Plenković.

Istakao je da je svestan da ta polemika šteti i njemu, tim pre što su ga njegovi savetnici za medije upozorili da je to neki "Kardašijan trend", kazao je Plenković.

Najavio je da će "podvući crtu", a na pitanje na koji način će to uraditi, Plenković je rekao da će zaštititi ministarku, kolege pa i neke prozvane medije.

Upitan šta misli da preduzme jer kaže da polemika sa Milanovićem šteti i njemu, Plenković ističe da će mu se suprotstaviti makar i na štetu sopstvenog rejtinga, ali na korist društva.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Dodao je da je on predsedniku pre osam meseci četitao na izboru, a da Milanović njemu nije čestitao kada je 2016. izabran za premijera.

Na pitanje da li zaista smatra da Milanović "šmrče kokain" budući da ga je nazvao "šmrkavcem u 54. godini", Plenković je rekao da je to rekao u Čakovcu, kao odgovor na to što je predsednik za njega rekao da je "50-godišnji narikač".

"Odgovorio sam da bi se za njega moglo reći da je šmrkavac, balavac, a da je Milanović nakon dva dana duboke kontemplacije zaključio da imam aluzije da je on narkoman. Ne, ja to nisam mislio", pojasnio je premijer.

Dodao je i da su mu svi saradnici sugerisali da ignoriše Milanovića i da se pravi nevešt.

"I šta ćemo onda? Onda ćemo tražiti svećom nekoga ko će reći da imamo nasilnika, u suštini zlostavljača, bulija iz razreda koji glumi da ima najduži jezik, a ne radi ništa. On je svojim ponašanjem skroz minirao borbu protiv korone", kazao je premijer.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...