ČARKE NA RELACIJI MILANOVIĆ - PLENKNOVIĆ POSLE 7 DANA ZATIŠJA: Hrvatski premijer odbio predsednikov poziv, opet pale prozivke
Foto: EPA/ANTONIO BAT

hrvatska

ČARKE NA RELACIJI MILANOVIĆ - PLENKNOVIĆ POSLE 7 DANA ZATIŠJA: Hrvatski premijer odbio predsednikov poziv, opet pale prozivke

Hrvatska -

Nakon samo nedelju dana zatišja na relaciji predsednik - premijer, između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića ponovo je došlo do "čarki", što još jednom ukazuje da je kohabitacija u hrvatskoj vlasti teža nego što je to obećavao šef vlade.

Milanović je, naime, juče sam na grobju Mirogoj u Zagrebu položio venac i zapalio sveću u Aleji hrvatskih branitelja, a povodom današnjeg dana Svih svetih.

Plenković i drugi su ignorisali njegov poziv da mu se pridruže, pa je premijer to učinio danas s predsednikom parlamenta Gordanom Jandrokovićem.

Milanović je nakon polaganja venca u petak na pitanje novinara da komentariše uvođenje policijskog časa zbog pogoršane epidemiološke situacije, rekao da bi "svakg ko pominje policijski čas strpao u zatvor" i da mu "ne pada na pamet" da ga uvodi.

"Nema šanse", rekao je Milanović.

Osetivši se prozvanim Plenković je nakon polaganja venca danas na groblju Mirogoj novinarima rekao da "niko iz vlade nije ni govorio o uvođenju policijskog časa".

On je rekao da je juče za vladu bio uobičajeni radni dan i da su panirali da venac polože danas.

"Imali smo svoj plan, preko medija ćemo se teško dogovarati", rekao je Plenković upitan zašto se nije pridružio Milanoviću juče, preneli su hrvtski mediji.

Dodao je i da nema vremena da komentariše izjave Milanovića.

Jandroković je upitan da komentariše "prepucavanje" predsednika i premijera, rekao da "prepucavanja" nema i da sve ide ka smirivanju situacije.

"Nema nikakvog prepucavanja, nadam se da ide to ka smirenju. Već nekoliko dana nema nikakvih odgovora iz vlade", rekao je Jandroković, uz opasku da Milanović ponovo pokušava da uđe u polemiku.

"Ali on je odabrao svoj stil, ima svoj put, on je po meni nekad pun preteških reči i u meni neće imati partnera za tu vrstu razgovora", rekao je Jandroković.

Dodao je i da je Plenković u više navrata dao do znanja da ga polemike ne zanimaju i da se okrenuo onom što je prioritetno za Hrvatsku i kako to smatra ispravnim.

Na pitanje da li su izbegli zajednički dolazak na Mirogoj sa Milanovićem, Jandroković je odgovorio odrečno, a onda dodao da je poziv predsednika doživeo kao saopštenje predsednika Republike, pre nego kao poziv.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja