OGLAS ZA POSAO U VRTIĆU ZAPALIO HRVATSKU: Zbog naziva radnog mesta odmah optužili HDZ da je sve namestio!
Foto: Profimedia

bruka

OGLAS ZA POSAO U VRTIĆU ZAPALIO HRVATSKU: Zbog naziva radnog mesta odmah optužili HDZ da je sve namestio!

Hrvatska -

Splitski vrtić „Marjan“ na radno mesto evidentičara uplata zapošljava na neodređeno vreme jednu osobu sa probnim radom od 60 dana.

Konkurs važi od sutra, 2. do 10. novembra ove godine, a mogu se prijaviti svi kandidati sa srednjom ekonomskom spremom.

Ovaj „retro“ naziv posla izazvao je veliko interesovanje javnosti. Mnogi su reagovali podrugljivo, ali u ekonomski teškoj i neizvesnoj situaciji verujemo da bi veliki broj naših sugrađana bio zadovoljan napuštanjem ovog posla u vrtiću.

Nakon objave saglasnosti za zapošljavanje zaposlenih koji će obavljati ove poslove, splitski ogranak SDP-a „slatko“ se rugao nazivu posla zapisničara uplata roditelja, misleći da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara maštovito osmislio bilo koji posao za HDZ.

"Čin poprima i istorijske razmere jer se jedan od poslova zove: „Zapisnik o roditeljskim uplatama“ - verovatno presedan u hrvatskoj lingvistici. Dok se smete imenu, sjetite se da jedan od vaših rođaka, prijatelja ili poznanika radi osam sati dnevno, često težak fizički posao za 4000 kuna, dok će član HDZ u udobnosti svoje kancelarije računati uplatnice za istu ili veću naknadu i vi ćete sve to platiti", napisao je Goran Šarotić, član Vijeća za ekonomiju splitskog SDP-a Split.

Ali očigledno nisu bili dobro informisani. Kao što u našim zakonima i dalje postoje kazne u njemačkim valutama, koje ni HDZ ni SDP godinama ne pretvaraju u kune, tako je i naziv posla definiran Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i radu Dečjeg vrtića „Marjan ". Spomenuti pravilnik datira iz 1991. godine, o čemu je članove SDP-a obavestio gradonačelnik Krstulović Opara.

"Može li se danas, 2020. godine, i svakako u predlogu novog Kolektivnog ugovora za koji je, nakon 14 godina pregovora, pokrenula ova Gradska uprava, ići u pravcu svih poslova u računovodstvu istog nivoa pozvati računovodstvene i finansijske radnike koji će uz sve dosadašnje zadatke obavljati i nove zadatke vezane za restrukturiranje službe finansijskog računovodstva i nove zahteve sprovedenih programa", objasnio je čelni čovek Grada koji nije propustio tako laku priliku da ukaže na nedostatak informacija članova SDP-a o popunjavanju tu poziciju.

"Jednostavnim pretraživanjem službenih glasila lako je pronaći čak dva zaključka gradonačelnika Ive Baldasara, gde daje saglasnost za zaposlenje upravo na ovom poslu u istom tom vrtiću. I još jedno istoimeno radno mesto u Vrtiću „Radost“, istakao je Krstulović Opara i priložio zaključke bivšeg gradonačelnika SDP-a Baldasara.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track