HRVATSKI SVEŠTENIK PRONAŠAO NOVU LJUBAV Parohijanima samo poručio HVALA I OPROSTITE!
Foto: Profimedia

nije jedini

HRVATSKI SVEŠTENIK PRONAŠAO NOVU LJUBAV Parohijanima samo poručio HVALA I OPROSTITE!

Hrvatska -

Župa Svete Trojice u gradiću Nedelišću u Međimurju iznenada je ostala bez 30-godišnjeg pastora, velečasnog Tihomira Ciglara. Iselio se iz parohijskog dvora, a vernicima pročitao pismo na misi, iz čega sledi da je ona kumovala svemu - ljubavi.

Meštani kažu da se njihov pastor zaljubio u lokalnu ženu. To ih nije iznenadilo jer su videli da se nešto dešava, ali iznenadili su ih brzinom kojom se on iselio iz parohijskog ureda, kao i činjenicom da im vest nije rekao lično.

„Nije prvi put u istoriji da se tako nešto dogodilo. Neki ljudi, nakon što su hirotonisani i počnu da vrše svešteničku službu, znaju kako da skrenu iz tog pravca, pokolebaju se i prihvate svetovni način života. Nema ih mnogo, računaju se u promilima “, rekao je za Večernji Franjo Cimerman stariji, koji aktivno učestvuje u životu parohije i otkrio da li su mu se parohijani ipak zamerali.

„Nismo mu zamerali, zašto bismo? To je mladić u kome se nešto prelomilo. To je stvar ljudske psihe. Sveštenici su obični ljudi, nisu nadljudi. Ne treba ništa forsirati. Završnu reč daje Varaždinska eparhija i mi ćemo je, naravno, poštovati “, istakao je Cimerman.

U pismu je časni Ciglar pozvao parohijane da mu oproste i izrazio žaljenje zbog njegovih postupaka. Napisao je kako je njegova dužnost napisao, pred Bogom, crkvom i vernicima da kaže: "Hvala i oprosti!"

„Zaista ste se pokazali kao dobri parohijani i saradnici. Stoga, oprostite mi što sam izneverio vaše poverenje i izazvao negodovanje nekih. Žao mi je zbog toga. Ali iz ljubavi prema Bogu i crkvi, moja je dužnost da parohiju prepustim boljem pastoru kojeg će postaviti episkop “, naveo je Ciglar i rekao da će„ Bog na kraju sve svesti na dobro “.

Ponegde se proširila priča da je pastor navodno očekivao dete sa ženom koja je prethodno radila na parohijskom dvoru. Maturant Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, rodom iz Vinice kod Varaždina, u Nedelišće je došao 2014. godine kao kapelan, a 2018. godine postao je pastor. U parohijskoj kancelariji kažu da ne žele da ulaze u razloge Ciglarovog odlaska iz Crkve i dodaju da će do imenovanja njegovog naslednika parohiju voditi vikar. U Nedelišću je sličan slučaj poslednji put zabeležen pre 40 godina, ali je pre dve godine paroh iz Vira, Podravina, napustio parohiju iz ljubavi, a prošle godine zaprešićki paroh iz istog razloga.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track