U PULI PROTEST ZBOG IZGRADNJE ISLAMSKOG CENTRA: Gradonačelnik poziva da se ne šire predrasude! (VIDEO)
Foto: Screenshot

netransparentno

U PULI PROTEST ZBOG IZGRADNJE ISLAMSKOG CENTRA: Gradonačelnik poziva da se ne šire predrasude! (VIDEO)

Hrvatska -

Stanovnici pulskog naselja Šijana odnosno Monte Sepa postavili su danas transparente na kojima izražavaju nezadovoljstvo najavljenom gradnjom Islamskog centra.

Poruke su upućene pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću i na njima piše: "Miletiću, većina ili manjina, tvoj glas za…Hvala/Grazie" i "Borise! Tajnovitost ili transparentnost. Hvala/Grazie".

Slične poruke na transparentima su osvanule i juče, ali su ubrzo uklonjene.

Prema rečima stanovnika tog gradskog naselja, Istarski demokratski savez (IDS) je odavno obećao izgradnju džamije u Puli, a priča je upravo sada iznova pokrenuta, navodno zbog predstojećih lokalnih izbora, piše zagrebački Jutarnji list.

Jedan od sagovornika lista kaže da očekuju od gradonačelnika da ih izvesti o toj nameri i da im da potrebne informacije.

Ispada, kažu sagovornici Jutarnjeg, da su odluke o gradnji već donete na nekom drugom mestu, sve je, dodaju, tajnovito i netransparentno i sve o tome oni poslednji saznaju.

Podsećaju i da se ranije odustalo od gradnje Islamskog centra na Valmadama, zbog protivljenja tamošnjih stanovnika.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je putem video konferencije na fesbuk profilu pozvao na smirivanje tenzija.

On je rekao da Islamski centar u Puli postoji više od 50 godina i to nije nikakva novina, a da je postojeći prostor koji ta zajednica koristi pretesan.

"Smirimo se, to su ljudi koji među nama žive decenijama, a veliki je broj vernika rođen u Puli. Budimo tolerantni i nemojmo širiti predrasude", apelovao je gradonačelnik.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track