HRVATSKI STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Smanjite okupljanja ako želite da dočekate Božić sa porodicom
Foto: EPA/ANTONIO BAT

borba sa koronom

HRVATSKI STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Smanjite okupljanja ako želite da dočekate Božić sa porodicom

Hrvatska -

Direktorka Nastavnog zavoda za javno zdravlje Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozvala je građane da smanje okupljanja, "ako misle da dočekaju Božić s užom porodicom".

Ona je pozvala stanovnike da zbog sprečavanja širenja korona virusa smanje prodična druženja i prestanu da proslavljaju rođendane i godišnjice.

"Proslave rođendana i godišnjica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mera, a ne modelovati ih prema našem nahođenju," rekla je Željka Karin.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u poslednja 24 sata potvrđena su 374 nova slučaja.

Prema rečima doktorke Karin, to je "velik broj novoobolelih", čemu pridonose porodična okupljanja i nepridržavanje uputstava o epidemiološkim merama.

Rekla je da je u Sinju povećan broj novoobolelih zbog porodičnih okupljanja, a u Imotskom zbog porodičnog okupljanja i nepridržavanja mera samoizolacije.

"Ljudi nikako da shvate da bi trebalo da prestanu da se okupljaju, i ja govorim - ako mislite da proslavite Božić s užom porodicom - prestanite se okupljati, odnosno, smanjite okupljanje, budite na distanci", poručila je Željka Karin.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track