MAJKA I ĆERKA AUTOM SLETELE U POTOK: Zapomagale su iz vozila koje se punulo vodom, vatrogasac video nesreću i obe ih spasio
Foto: Profimedia

drama u hrvatskoj

MAJKA I ĆERKA AUTOM SLETELE U POTOK: Zapomagale su iz vozila koje se punulo vodom, vatrogasac video nesreću i obe ih spasio

Hrvatska -

Petak, 13. 2020. zauvek će ostati u pamćenju majke koja je sa svojom devojčicom, vozeći se na posao, automobilom sletela u potok u Konavlima, u blizini sela Gunjina. Sigurno neće nikad moći zaboraviti ni taj osećaj nemoći u vozilu koje se okrenulo na krov i koje je počelo da se puni vodom. Srećom, u blizini se našao vatrogasac Pero Miladin i obe ih spasio.

Jutros oko 7.45 u Konavlima, na skretanju prema Gunjini Pero Miladin se mimoišao s vozilom u kojem su bile majka i njena ćerka, učenica osnovne škole na Grudi. Miladin je išao kući sa posla, a majka sa detetom je išla na posao.

"Mimoišli smo se i nedugo nakon toga sam iza sebe čuo buku, nekakvo “lombranje”. Sva je sreća da mi je prozor na autu bio otvoren. Zaustavio sam se i potrčao natrag. Imao sam šta da vidim – automobil na krovu u potoku, nekih pet metara ispod puta, zapomaganje majke i deteta iz vozila koje je počelo da se puni vodom", ispričao je Miladin za Dubrovniknet.hr.

Odmah je znao da im sam ne može pomoći, pa je pohitao po pomoć. Sva je sreća što se u blizini nalazi granični prelaz.

"Iz auta sam vikao da se dogodila nesreća i da je žena s detetom sletela u potok. Četiri pet policajaca su odmah krenuli za mnom. Spustili smo se do auta, ja sam sa zadnjeg sedišta izvukao dete, a oni su se pobrinuli za majku koja je bila za volanom", priča Miladin.

Izvukli smo ih na put, nisu bile povređene ali su bile u šoku. Došla je i hitna pomoć, ali su one već bile krenule prema kući", dodaje.

Kaže kako ga nije uhvatila panika, ali da mu nije bilo svejedno kad je video kako je vozilo počelo da se puni vodom. Prema njegovoj proceni u potoku je nekih do metar i po vode.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track