NOVO NESLAGANJE NA LINIJI MILANOVIĆ - PLENKOVIĆ: Ko će sutra doći u Vukovar?
Foto: Beta/Denis Cerić - Beta/Zvonimir Kuhtić

ponovo

NOVO NESLAGANJE NA LINIJI MILANOVIĆ - PLENKOVIĆ: Ko će sutra doći u Vukovar?

Hrvatska -

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nije komentarisao odluku predsednika Zorana Milanovića da ne učestvuje u sutrašnjoj Koloni sećanja u Vukovaru, već je samo rekao kratko da je to "njegov izbor".

Iz kabineta Milanovića juče je saopšteno da predsednik neće učestvovati u Koloni sećanja, ali će tokom prepodneva položiti venac žrtvama na Ovčari.

Plenković, koji je već doputovao u Vukovar, gde je tokom dana poseto fabriku "Borovo" u Borovo Selu, izjavio je da je aktuelna vlada puno toga napravila za ovaj grad i da nema resor koji Vukovaru nije dao finansijsku podršku.

Povodom nedolaska državnog sekretara Zvonka MIlasa sa delegacijom SNV u Vukovar, Plenković je rekao da je "tu došlo do nekog nesporazuma".

"Koliko sam shvatio, on je danas dobio neku virozu pa nije mogao biti na Ovčari", rekao je.

Na izjave gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, da se u Vukovaru danas "izjednačava krivica", Plenković je rekao da ne gleda te izjave.

"Mi smo došli da odamo počast žrtvama Vukovara i palim braniteljima. Mi radimo i na pomirenju i nema tog procesa koji će promeniti taj smjer kojeg ćemo se držati. Važno je da se uz poštovanje digniteta Domovinskog rata ide napred u duhu pomirenja", rekao je Plenković, prenela je zagrebačka N1 tv.

Dodao je da se nada da će sutra u Koloni sećanja proći sve u redu i da će se džati fizička distanca.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja