BRITANAC DIGAO HRVATSKU NA NOGE: Tinejdžer se popeo na dimnjak visok 340 metara, sada objavio snimak cele avanture! (VIDEO)
Foto: Screenshot

Adam lokvud

BRITANAC DIGAO HRVATSKU NA NOGE: Tinejdžer se popeo na dimnjak visok 340 metara, sada objavio snimak cele avanture! (VIDEO)

Hrvatska -

„Ovo su bez sumnje bili najbolji provedeni sati, tačno 21 sat vredan svake sekunde“, opisao je Adam Lokvud ispod video snimka koji je snimio penjući se na 340 metara visok dimnjak termoelektrane Plomin.

O ovom 19-godišnjem Britancu, koji već četiri godine bukvalno živi na ivici i kocka se životom, pisali smo nedavno, nakon što se saznalo da su se on i prijatelj 21. oktobra popeli na najvišu zgradu u Hrvatskoj. Prošao je pored obezbeđenja i pod vedrim nebom, tokom suludog poduhvata, jeo, pio i sve snimao dronom kojim je snimao scene koje, svi će se složiti, oduzimaju dah.

Danas, u znak sećanja na posetu, koja je trajala četiri dana prošlog meseca, Lokvud je objavio 11-minutni video snimak koji prikazuje njegovo tajno penjanje, ilegalnu misiju na Plomin od početka do kraja. Za Jutarnji list je nedavno otkrio da su to ujedno i najzahtevniji sati u njegovom životu, kojima je upravo malo stimulisao mozak, dok je adrenalin izostao uprkos činjenici da se vrhovima prstiju držao za zarđale grede i visio. trajao gotovo čitav dan, Lokvud i njegov prijatelj spustili su se s lakoćom sa kojom se penjao gore.

Međutim, vešto su izbegavali radnike i stražare koji su se vozili kroz Plomin i na kraju pod punim gasom istrčali iz termoelektrane u mrak, gde ih je na prilaznom putu čekao prijatelj u osvetljenom, zagrejanom vozilu sa prvom brzinom i nogom na papučici gasa. Zbog tinejdžera sa umetničkim imenom Mala smetnja, i Hrvatska elektroprivreda je stala na noge i zatražila izveštaj od kompanije koja obezbeđuje područje Plomina.

S obzirom na odlučnost 19-godišnjaka, iza njega je ovo samo još jedan u nizu video zapisa koji će privući pažnju, izazvati oštru kritiku, gađenje, čuđenje, ali i pohvale.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track