Najnovije vesti

RASPAD HRVATSKOG ZDRAVSTVA ZBOG KORONE: Pacijent sa upalom pluća čeka 9 sati u hladnom šatoru (FOTO)
Foto: Facebook/Zrinka Ljevar

bruka

RASPAD HRVATSKOG ZDRAVSTVA ZBOG KORONE: Pacijent sa upalom pluća čeka 9 sati u hladnom šatoru (FOTO)

Hrvatska

Pandemija covida-19 približila je hrvatski zdravstveni sistem prelomnoj tački i sve se češće primećuje da lekari i medicinske sestre ne brinu o pacijentima brzinom i pažnjom koju zaslužuju.

Poslednji takav primer dolazi sa Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Oko klinike su postavljeni šatori za prihvat i trijažu pacijenata, ali oni se ne greju, a temperatura se poslednjih dana kreće oko nule.

Zrinka Ljevar objavila je na Fejsbuku fotografije svog oca koji je satima čekao u hladnom šatoru sa upalom pluća.

"Ovde nemamo koronu. Moj otac ima tešku upalu pluća. Snizili smo temperaturu sa 39,5 da bismo u velikom ledenom šatoru otišli ​​na hitnu pomoć i tamo smo čekali četiri sata.“, napisala je juče Zrinka Ljevar.

Pacijenti koji čekaju u šatoru, tvrdi, nisu imali šta da nose osim sopstvene odeće u kojoj su dolazili, ne očekujući da satima čekaju na hladnoći. Sa obezbeđenjem je uspela da izvuče ćebe iz bolnice kako bi pacijentima bila bar malo podnošljivija.

"Skupila sam siću i kupila nekoliko čajeva za neku jadnicu. Ko zna odakle su došli, sami sa torbom iz Konzuma u ​​tankim jaknama", napisala je.

Na kraju su ona i njen otac čekali punih devet sati na pregled, da bi drugi put u dva dana bili testirani na covid-19.

"Ako ga ranije nije imao, sada ga je uhvatio u ovom smradu i prljavštini. Oni ništa ne dezinfikuju, svi leže na istim prljavim stolovima. Ništa ne dezinfikuje", tvrdi Ljevar, čijeg oca su na kraju iz bolnice poslali kući.

„Vratili su ga kući nakon što ga je dva puta tresla groznica, a prvi lekar ga je pregledao mobilnim telefonom“, rekla je gospođa Ljevar o šokantnom iskustvu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...