NI OPASNA OLUJA NIJE VAŽNIJA OD SPASAVANJA ŽIVOTA: Hrvatski trajekti po nemogućim uslovima prevezli hitnu pomoć do pacijenata
Foto: Youtube prtscr / Dalmatinski Šparidi, Yoputube prtscr / Otvoreno TV

bravo

NI OPASNA OLUJA NIJE VAŽNIJA OD SPASAVANJA ŽIVOTA: Hrvatski trajekti po nemogućim uslovima prevezli hitnu pomoć do pacijenata

Hrvatska -

Trajekt Krk isplovio je juče ujutro od Meraga na Cresu do Valbiske na Krku vozilom Hitne pomoći, a sinoć je trajekt Biokovo isplovio sa Šolte za Split prevozeći hitnu pomoć.

Zbog jake oluje u nedelju, prekinute su gotovo sve brodske, brze i trajektne linije duž dela Jadrana, ali kada je stigao poziv za pomoć, isplovila su dva trajekta.

U nedelju ujutro, kažu u Jadroliniji, prvi je isplovio trajekt Krk, zbog nemogućih vremenskih uslova. Iz Merga na Cresu isplovio je do Valbiske na Krku, prevozeći hitnu pomoć. Istog dana uveče, trajekt Biokovo na putu od Rogača na Šolti do Splita prevozio je i vozilo hitne pomoći, pod uslovima u kojima ni helikopter ni lučka kapetanija nisu mogli da stignu na ostrvo.

"Izvanredna nedeljna putovanja, koja su se srećno odvijala pod zaštitom Svetog Nikole, nisu izuzetak ili prvi put da je ostrvljanima spas došao u obliku bele flote. Samo nedelju dana ranije, kada je Jadranska magistrala bila zatvorena zbog jake bure, Jadrolinijin trajekt iz Lopara na Rabu do Valbiske prevezao je i vozilo Hitne pomoći. Pored pouzdane flote Jadrolinije spremne da odgovori na pomoć u nemogućim vremenskim uslovima, posada broda je obučena i spremna za nepredvidive situacije. Prošle nedelje posada katamarana Novalja pružila je prvu pomoć putniku koji se onesvestio tokom plovidbe".navodi Jadrolinija, dodajući da su ponosni na svoju posadu koja hrabro prihvata sve izazove koje njihov nepredvidiv rad stavlja pred njih.

Kurir.rs/24 sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track