UŽAS U ZAGREBAČKOM MAKSIMIRU: Muškarac tvrdi da su ga mladići zapalili zato što je gej, dobio ozbiljne opekotine na licu i rukama
Foto: Profimedia

život mu se promenio u sekundi

UŽAS U ZAGREBAČKOM MAKSIMIRU: Muškarac tvrdi da su ga mladići zapalili zato što je gej, dobio ozbiljne opekotine na licu i rukama

Hrvatska -

Nepoznati mladići u Zagrebu su napali jednog 50-godišnjeg muškarca i naneli mu teške opekotine, a policija istražuje da li iza svega stoji homofobija.

Kako prenose hrvatski mediji, muškarcu su u parku Maksimiru prišla dvojica napadača i nakon kraće verbalne rasprave su ga napali, po svemu sudeći, zapaljivim koktelom.

Napadnuti muškarac je teško povređen pa je zadobio opekotine drugog stepena po licu, vratu i šakama.

Lekarska pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju.

Navodno, dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca su ga, kako je ispričao policiji, prvo pitala za upaljač, a kad im je rekao da nema, pokušali su od njega da saznaju šta radi u parku. Nakon što im je od straha rekao da čeka prijatelja iako je zapravo išao samo da se prošeta, ubrzo ga je dočekalo iznenađenje - napad najverovatnije molotovljevim koktelom, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu, piše Jutarnji list.

"Momci su ustali s klupice i kao počeli da se razilaze. Nakon par koraka počeo sam da gorim. Nešto me pogodilo, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela da se širi", ispričao je.

Potom je počeo da viče: "Upomoć! Gorim!". Od šoka nije mogao da skine zakopčanu jaknu koja je gorela, a vatra se proširila sve do vrata, pa je zadobio dosta opekotina i po licu. Dvoje mladih su mu pritrčali u pomoć i odveli ga u bolnicu.

"Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim četove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobilni bez kamere, tako da sam uveren da je u mom slučaju ipak reč o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno uvideli moju seksualnu orijentaciju. Naime, imam 49 kilograma. Mršav sam jako, ali žilav. Živimo u 21. veku i žalosno je što se događa. Gej jesam, ali to je moja lična stvar. Prvenstveno sam čovek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj firmi. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promenio život", zaključuje 50-godišnjak koji će se još dugo oporavljati od povreda.

Kurir.rs/Jutarnji.hr/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track