UPLAKANA ANKICA (73) IZ PETRINJE: Juče sam ostala bez dimnjaka, danas bez cele kuće! Da sam spavala u njoj ne bi me bilo!
Foto: Profimedia / Damir Krajac / CROPIX

tuga

UPLAKANA ANKICA (73) IZ PETRINJE: Juče sam ostala bez dimnjaka, danas bez cele kuće! Da sam spavala u njoj ne bi me bilo!

Hrvatska -

Ankica Lončarević (73) iz Petrinje, koja se samo dan ranije požalila novinarima da je ostala bez dimnjaka i dela krova nakon serije zemljotresa, danas je, kako uplakana kaže, ostala bez cele kuće nakon razarajućeg potresa magnitude 6,3 stepena.

"Sinoć sam spakovala jednu torbu i rekla da ću sutra doći po nju, ostavila sam je na stepeništu. Sad sam ostala bez svega, ne mogu do nje, ne mogu ni do čega" kaže ona.

U ponedeljak uveče nakon svoje ispovesti otišla je na sreću kod prijateljice da prenoći

"Sreća da sam sinoć odlučila da prespavam kod prijateljice. Da nisam, mislim da bih umrla, kuće nema, skoro da ne postoji" priča Ankica u suzama.

Sisak, Ankica Lončarević, zemljotres, Hrvatska
foto: Profimedia / Damir Krajac / CROPIX

Danas je na kući pao i plafon i to dok je bila unutra.

"Nas dve smo bile unutra i samo smo osetile jako podrhtavanje i glasan zvuk lomljenja. I onda je sve odjednom samo palo. Dovikivale smo jedna drugu da proverimo jesmo li žive. Srećom pa nije pao na nas jer smo stale ispod štoka, sačuvao nas je samo dragi Bog" kaže ona.

Petrinja, Hrvatska, zemljotres
foto: Profimedia / Denis LOVROVIC / AFP

Jedna od ćerki odmah je otišla po nju.

"Taman mi je došla ćerka, sada gledamo ako ikako budemo mogli do dela stvari, iako sumnjam, niko se ne usuđuje da uđe unutra. A onda, kod nje, nadam se da ću tamo biti sigurna. Iako mislim da neću uopše spavati" zaključila je Ankica koja je u trenutku ostala bukvalno bez ičega.

Uživo situaciju u Hrvatskoj nakon zemljotresa pratite OVDE.

Kurir.rs / 24sata.hr, Foto: Profimedia / Damir Krajac / CROPIX

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track