IZVUKLI STARICU IZ RUŠEVINA! SATIMA BILA ZAROBLJENA KADA SE KUĆA OBRUŠILA NA NJU: Potresan snimak iz Majskih Poljana (VIDEO)
Foto: Facebook/Radio Banovina

rade danonoćno

IZVUKLI STARICU IZ RUŠEVINA! SATIMA BILA ZAROBLJENA KADA SE KUĆA OBRUŠILA NA NJU: Potresan snimak iz Majskih Poljana (VIDEO)

Hrvatska -

Prizori iz Majskih Poljana, glinskog naselja koje je pogodio razorni zemljotres, prilično su potresni.

Meštani su prestrašeni, a kuće razorene. Spasilačke ekipe danonoćno pretražuju ruševine, a u jednoj takvoj akciji izvučena je i jedna starica, živa i zdrava.

Inače, predsednik Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS), Josip Granić, izvestio je da su tokom noći pripadnici te službe obišli 84 sela i zaseoka na potresom pogođenom području, i istakao da nigde nisu zatekli ljude pod ruševinama ili one kojima je potrebna hitnu pomoć, prenosi Radio Banovina.

"Zatekli smo ljude napolju, nigde nije zatečen neko pod ruševinama ili da treba hitnu pomoć. Imali smo, doduše, dve osobe s lomovima ruku, koje smo zbrinuli i predali hitnoj medicinskoj pomoći“, rekao je Granić.

Potvrdio je da je razorni potres od utorka snage 6,2 po Rihteru pogodio područje od Siska do Hrvatske Kostajnice, da su centar Petrinje i stare zgrade u njemu srušene i oštećene, da je oštećen i dobar deo okolnih zgrada, ali da nisu srušene.

„Grad je oštećen, ali nije srušen, to je grad koji je, ipak, ostao na nogama“, naglasio je.

Kurir.rs/Radio Banovina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track