HRVAT IZ GLINE JE BIO SREĆAN KADA SU MU DALI KONTEJNER: Kada ga je izbliza pogledao, bilo mu je gore nego posle zemljotresa
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

HRVAT IZ GLINE JE BIO SREĆAN KADA SU MU DALI KONTEJNER: Kada ga je izbliza pogledao, bilo mu je gore nego posle zemljotresa

Hrvatska -

Zlatko je jedan od stanovnika Gline čija je kuća dobila crvenu nalepnicu. Medijima je ispričao kako je nakon toga dobio nepropusni kontejner, pa ne može da spava u njemu. Zbog toga je proveo deo noći kod komšije.

Kada je 29. decembra dogodio razoran zemljotres, Zlatko je radio na svom automobilu. "Još se sećam huke, ali ne sećam se kako se kuća srušila", opisuje ovaj meštanin koji je pre tri dana dobio kontejner za smeštaj.

"Novo je, ali curi, pa sada živim sa komšijom Davorom Žagarom. Puno vam hvala što ste me prihvatili. Tu spavam, a danju sam u kontejneru ", rekao je i dodao da još uvek nema struje, ali se nada da će danas biti povezana sa njim.

"Bez struje smo, ali danas su došli momci iz Elektre. Ugrejem se kraj vatre, a noću je prijatno spavati pored vrata ", opisuje Zlatko.

Statičari su njegovoj kući dali crveni znak, a on još uvek ne zna hoće li kuća morati da se sruši.

"Kada sam video kako kontejner curi, osetio sam se gore od dana zemljotresa. Ali sada je dobro ", kaže gospodin Zlatko skromno, kome je još potreban toalet, jer u kontejneru može samo boraviti.

Kaže da je neizmerno zahvalan na pomoći svih umešanih. "Ljudi dolaze sa svih strana i veoma sam im zahvalan na svemu, što su nam pomogli ... Borili smo se i ranije, borićemo se i sada, ali samo ako budemo jedinstveni i pomažemo jedni drugima", zaključuje Zlatko.

Kurir.rs/Telegram.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track