Najnovije vesti

HRVATI PRIJAVILI DA IZ FAJZEROVE BOČICE IZVLAČE VIŠE DOZA VAKCINE OD PREDVIĐENIH: Sada ih plaćaju skuplje!
Foto: Profimedia

ludilo

HRVATI PRIJAVILI DA IZ FAJZEROVE BOČICE IZVLAČE VIŠE DOZA VAKCINE OD PREDVIĐENIH: Sada ih plaćaju skuplje!

Hrvatska

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capaka rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba da nisu zabeleženi neželjeni efekti Moderne vakcine.

"Ne znam tačno koliko se građana prijavilo za vakcinaciju. To se razlikuje od lekara do lekara, neki imaju vrlo malo, neki imaju trećinu ili polovinu osiguranika. Interesovanje raste, raste", rekao je Capak.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravlje izneo je neobične informacije da su Hrvatska, ali i neke druge zemlje shvatile da se u Fajzerovim bočicama nalazi šest, a ne pet doza, kako je deklarisano.

"Proglasili smo pet doza po bočici. Kolege su nam rekli da su mogli uzeti šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, Fajzer je rekao da je to moguće. Pitajte Fajzer kako je došlo do toga", rekao je Capak.

"Neke su imale igle za vuču od 2 mm, a neke od 1 mm. Neke zemlje nisu mogle da dobiju manje špriceve, mi ih imamo i možemo povući više od početka", dodala je Vera Katalinić-Janković, pomoćnica ministra zdravlja.

Na pitanje novinara Indeksa, Capak je potvrdio da nam Fajzer sada više naplaćuje.

"Pitali smo Pfizer da li bi rezultati bili isti ako bi se uzelo šest doza. Odlučili su da će to naplatiti sada, umesto pet doza, naplatiće šest. To je nuspojava onoga što smo prijavili", rekao je Capak.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...