Najnovije vesti

HRVATSKI PULMOLOG PORUČIO: Primio bih rusku ili kinesku vakcinu, ako bi ona prošla kontrolu nadležnih hrvatskih institucija
Foto: Profimedia

kovid-19

HRVATSKI PULMOLOG PORUČIO: Primio bih rusku ili kinesku vakcinu, ako bi ona prošla kontrolu nadležnih hrvatskih institucija

Hrvatska

Pulmolog Saša Srića kaže da bi primio rusku ili kinesku vakcinu, ako bi ona prošla kontrolu nadležnih hrvatskih institucija.

Dok se čeka odobrenje vakcina AstraZenecina, a očito je da je negde zapelo, problem je veći, kaže Srića, jer Hrvatska je upravo najviše doza naručila njihovih vakcina.

Upitan bi li bi se kao lekar vakcinisao ruskom i kineskom vakcinom, Srića kaže da bi, ako bi te vakcine, kako je naveo, prošle strogu proveru i kontrolu.

"Ne vidim zašto se ne bih vakcinisao, ali ti uslovi moraju biti zadovoljeni", rekao je Srića za zagrebačku N1 tv.

Govoreći o broju zaraženih u Hrvatskoj, Srića je rekao da se testira manje ljudi i da je zato i broj zaraženih manji.

"Sigurno je u stvarnosti više zaraženih", rekao je Srića i dodaje da zarinjava i veliki broj umrlih.

Ne zna se, dodao je, da li je u Hrvatsku stigao novi soj virusa, ali da se klinička slika kod nekih pacijenata "puno brže razvija i da dolazi do urušavanja, to je nešto što nas brine".

"Pitanje je trenutka kad će novi soj doći u Hrvatsku", rekao je Srića, dodavši da je on u hrvatskom susjedstvu te da je za očekivati da će se kad-tad pojaviti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...