DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Preminuli muškarci su iz okoline Požege! Pronašli ih smrznute u snegu, bili oskudno odeveni
Foto: Marin Tironi / PA Images / Profimedia

sve okolnosti se još utvrđuju

DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Preminuli muškarci su iz okoline Požege! Pronašli ih smrznute u snegu, bili oskudno odeveni

Hrvatska -

Dva smrznuta tela mlađih muškaraca pronađena su u ponedeljak u šumskom predelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika u hrvatskoj, izvestila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Telo jednog muškarca pronašli su oko 9.45 radnici firme koja se bavi čišćenjem snega, dok je drugo telo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji.

Oba tela su, po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru, prevezena na Odeljenje patologije u virovitičku Opštu bolnicu radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Iako su se isprva pojavile informacije da se možda radi o migrantima, policija je objavila dodatne detalje u kojima otkriva kako se radi o muškarcima s područja Požeško-slavonske županije.

"Radi se o 26–godišnjaku i 38–godišnjaku s područja Županije požeško-slavonske", objavili su.

034portal kaže da se radi o ljudima koji žive u okolini Velike.

Prema informacijama lokalnih medija, preminuli su na Papuku, iz još nepoznatih razloga, proveli nekoliko dana.

Tela su pronađena u blizini planinarskog doma Jankovac, međusobno udaljena otprilike 4 do 5 km.

"Bili su oskudno odeveni, potpuno neprimereno zimskim uslovima", rekla je portparolka Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru Martina Semeraj.

Obojica su bila lagano odevena, sa plitkim patikama, jedan je imao samo gornji deo trenirke pa stoga nije jasno kako su uspeli da dođu do tako nepreglednog područja u kojem je bila velika mećava. Ono što se zna je da su odranije bili poznati policiji, javlja RTL.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track