UJAK I SESTRIĆ SE SMRZLI U MEĆAVI, NI JAKNE NISU IMALI Otac mladića: Ne mogu da se pomirim sa tim da ga više nema
Ilustracija, Foto: Youtube/Felbar Studio

velika tragedija u hrvatskoj

UJAK I SESTRIĆ SE SMRZLI U MEĆAVI, NI JAKNE NISU IMALI Otac mladića: Ne mogu da se pomirim sa tim da ga više nema

Hrvatska -

"Ne mogu da se pomirim da Valentina više nema. I sad kad mi spomenete da je umro, to ne želim da prihvatim", kazao je Goran Bešlić, otac, 26-godišnjeg mladića koji je zajedno s majčinim bratom Ivicom Vidovićem (38) stradao na Papuku u Hrvatskoj.

U kući u Požegi okupila se brojna porodica, niko ne može da veruje da Valentina, jednog od sedmoro dece više nema. Otac je zamišljeno sedeo, dok je sestra bliznakinja u albumu tražila sliku brata i ujaka. Majka je ležala na trosedu u dnevnom boravku i jecala, dok su deca pokušala da je uteše.

Ujak i sestrić su bez zimskih jakni krenuli na hladnoću iz nepoznatog razloga. Nisu bili ni odeveni za nevreme i strašnu snežnu mećavu koja se uz jaki vetar obrušila na to područje. Ubrzo je visok sneg prekrio puteve tako da u tom metežu nesretni dvojac nije imao velike šanse.

U ponedeljak su pronađeni mrtvi. Prvo telo pronađeno je u 9.45 sati na putu između Slatinskih Drenovaca i Velike, na nekih 600 metara nadmorske visine. Na njega su naleteli putari koji su uklanjali srušeno drvo. Drugo telo je pronašao 41-godišnji meštanin, par kilometara dalje.

"Vrlo blizu nalazi se naše izletište Jankovac i mi svaki dan tamo imamo dosta posetilaca. Čudno nam je što nisu tamo potražili pomoć, a obojica su, koliko smo saznali, bili neadekvatno obučeni i bez opreme u tim teškim zimskim uslovima", rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Valentin je otišao kod ujaka koji je živeo sam u trošnoj kućici u Radovancima koja je bez struje, a povremeno je navraćao i u kuću u selu Češljakovci i kod majke na Golobrdo. Sva ta tri naselja kojima se kretao Ivica Vidović se nalaze u krugu od nekoliko kilometara, a do Požege, gde je živeo njegov sestrić, nekih je 10-tak kilometara. Stoga niko nije ni pomislio da bi oni mogli neadekvatno obučeni da krenu prema višim predelima Papuka.

Nisu se javljali, a niko pa ni Vidovićeve komšije nisu se zapitale gde je Ivica. Za Vidovića u sva tri naselja su kazali da je bio u lošoj finansijskoj situaciji, i da je živeo od povremenih poslova po selima i onda ih nije ni čudilo što je s vremena na vreme nestajao.

Trošnu kučicu kao i onu u susednom selu je nasledio. Međutim, ni u jednoj nije bilo ni električne energije kao ni najosnovnijih uslova za život.

Bjelovarsko Županijsko državno tužilaštvo koje je preuzelo slučaj naredilo je obdukciju čime će se rasvetliti i detalji o tačnom uzroku smrti dvojice nesrećnih ljudi.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Youtube/Felbar Studio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track