KO SU ŽRTVE UBICE IZ ŠIBENIKA: Vlasnik trgovačkog lanca, nedužni poverilac i majka četvoro dece! Pozvao ih na sastanak, pa zapucao
Foto: Facebook/Printscreen

namamio ih na sastanak

KO SU ŽRTVE UBICE IZ ŠIBENIKA: Vlasnik trgovačkog lanca, nedužni poverilac i majka četvoro dece! Pozvao ih na sastanak, pa zapucao

Hrvatska -

Četiri osobe ubijene su na području Šibenika i Vodica, a sve ih je, prema i dalje nezvaničnim informacijama koje objavljuju lokalni mediji, ubio isti čovek, Branko Koloper.

Koloper je bivši vlasnik šibenske pekarske firme "Matkol" koja je otišla u stečaj još pre tri godine. Stečaj nad Matkolom pokrenut je zbog neprekidne blokade duže od četiri meseca i 831.000 kuna duga.

Osumnjičeni Branko Koloper
Osumnjičeni Branko Koloper foto: Facebook/Branko Koloper

Takođe nezvanično, ubijeni su Tedi Slamić, sin Jose Slamića, vlasnika trgovačkog lanca "Djelo", Radojka Danek i još dva muškarca.

Kako piše Šibenik.in, ubijena Radojka Danek gradska je odbornica HDZ-a i stečajna upravnica firme Matkol u čijem se sedištu u Šibeniku i dogodilo ubistvo. Osim nje tamo su ubijeni njen suprug i jedan poverilac. Njih je Koloper navodno pozvao na sastanak i ubio kalašnjikovim, a zatim se uputio u Vodice gde je ubio Tedija Slamića koji je sedeo u svom automobilu.

Radojka Danek sa suprugom
Radojka Danek sa suprugom foto: Facebook/Radojka Danek

Radojka Danek i njen muž su iza sebe ostavili četvoro dece. Reč je o ekonomisti koja je svoj radni vek provela u Šibenki, hotelskoj kući Primošten i Nautičkom centru Prgin, ali je na sebe posebno privukla pažnju kao stečajni upravnik u brojnim firmama.

"Pamtim je kao ugodnu, korektnu osobu, finog ponašanja ili, što bismo mi, Dalmatinci kazali, dobru kao kruh. Bila je uvek srdačna i konstruktivna na sednicama Gradskog veća. Nikad nije posezala za političkim pritiscima. Bila je, po mom skromnom mišljenju, dobra ekonomistkinja, ali nikad nije nametala znanje iz svoje struke. Naprotiv, strpljivo je obrazlagala onima, koji na nekom sastanku ili u raspravi nisu bili „na svom terenu“", rekao je predsednik Šibenskog gradskog veća i bivši upravnik Šibenskog narodnog pozorišta Dragan Zlatović.

Tedi Slamić je bio izvršni direktor trgovačkog preduzeća „Djelo“, koje formalno ima sedište u Unešiću, ali zapravo posluje mahom u Šibeniku.

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske,a kako se rastao od majke, vođenje firme je prepustio sinu Tediju. Tedijev stric Dane učestvovao je u tzv. Domovinskom ratu, a živeo je i u Nemačkoj. Kad se vratio iz dijaspore, kupio je hotel „Borovnik“ u Tisnome, gde se i Tedi spremao da izgradi (uredi) hotel „Stara škola“.

"Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo preduzetničkog čoveka. Upravo smo pre tri dana imali dogovor oko konačnog uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam pročitao strašnu vest", rekao je Ivan Klarin, načelnik opštine Tisno.

Kurir.rs/Index.hr/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track