PRIJATELJ UBICE IZ ŠIBENIKA U ŠOKU: Bio je zabrinut, ali ne znam zašto je pukao
Osumnjičeni Branko Koloper, Foto: Facebook/Branko Koloper

ZBOG DUGOVA MU SE POMUTIO RAZUM

PRIJATELJ UBICE IZ ŠIBENIKA U ŠOKU: Bio je zabrinut, ali ne znam zašto je pukao

Hrvatska -

Osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Šibeniku je, po nezvaničnim informacijama, Branko Koloper, vlasnik lokalne firme "Matkol" koja je po gradu imala lanac pekara.

Nakon što je izrešetao Radojku Danek, stečajnu upravnicu, njenog supruga i jednog poverioca, odvezao se u Vodice gde je ubio i vlasnika trgovačkog lanca "Djelo", Tedija Slamića.

Slobodna Dalmacija prenosi svoje utiske o osumnjičenom.

"Kad smo prvi put sreli Branka Kolopera odavao je utisak veselog, dobro raspoloženog i uspešnog preduzetnika, koji je bio uvek spreman da pomogne nekome ili nekoj šibenskoj dobrotvornoj akciji. Njegova firma je u to doba poslovala više nego dobro", navodi se.

Kako se ističe, "Matkol" je tada prodavao namirnice osnovnim školama, snabdevao hlebom i kolačima mnoge radnje. Koloper je bio viđen građanin na svim manifestacijama. Posebno je bio zaljubljen u odbojku, gde je jedno vreme bio i direktor odbojkaškog kluba. Bio je i sponzor mnogih priredbi.

A onda su pre tri godine Koloporeva poslovna kola krenula nizbrdo.

"Pričali smo i šetali Poljanom. Bio je zabrinut, govorio da bi taj stečajni postupak trebalo odložiti, jer da sve finansijske probleme, kako je tvrdio, može pokriti vrednost njegovih nekretnina. Spominjao je i svoje dužnike, ali nije odavao utisak čoveka, koji je spreman na teške poteze. Očito se nešto u njegovoj glavi nešto prelomilo. Ne mogu da odgonetnem zašto je „pukao“. Ali, vrlo je verovatno da je bio neki povod za to", rekao je Željko Koloper Keke, Brankov dugogodišnji prijatelj.

Branko Koloper je razveden i ima dva sina.

Kurir.rs/Sibenski.slobodnadalmacija.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track