RADNICE SU VRIŠTALE: UBIO NAM JE ŠEFA Hronologija krvavog pira u Šibeniku u kome je stradalo 5 osoba! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Facebook/Branko Koloper

TUGA

RADNICE SU VRIŠTALE: UBIO NAM JE ŠEFA Hronologija krvavog pira u Šibeniku u kome je stradalo 5 osoba! (VIDEO)

Hrvatska -

Preduzetnik Branko Koloper juče je iz automatske puške u Šibeniku ubio četiri osobe za koje je mislio da su odgovorni za propast njegove firme. Posle kraće potere po svoj prilici je podigao ruku na sebe!

Mnogima nije jasno šta ga je nateralo na to, a policija još sprovodi istragu nakon što je u subotu uveče pronašla telo Kolopera dva kilometra od Vodica.

Sve je počelo u subotu posle 13 sati kada je stigla vest da je na menadžera firme "Djelo" u Vodicama pucano. "Čovek je u njega pucao sa dvadesetak metaka u kratkim rafalima, a žene zaposlene izašle su vičući ubio je našeg šefa, ubio je našeg šefa", rekao je očevidac za šibenski portal u subotu, a nedugo zatim pojavila se i vest o još tri leša pronađena na drugom kraju Šibenika, u Ražinama, u podrumu bivše pekare Matkol.

Grad je bio pod opsadom policije, sa dugim cevima, specijalnih snaga na ulazima i izlazima iz grada. Ubrzo su se proširile vesti da je rafalima iz automatske puške u mercedesu ubijen Tedi Slamić, šef čitavog trgovinskog lanca Djelo.

Ubrzo se spekulisalo o identitetu žrtava u Ražinama, a postalo je poznato da su to Toni Šparad, direktor Sabirača i Radojka Danek, poznati šibenski stečajni upravnik i gradski odbornik HDZ-a u sadašnjem Gradskom veću. Treća osoba, takođe upucana iz vatrenog oružja, bio je Mario Danek, njen suprug koji se slučajno zatekao u Ražinama, navodno vozeći suprugu na unapred dogovoreni sastanak, podseća Jutarnji list.

Prvo se spekulisalo da se napadač bacio sa šibenskog mosta, ali policija je tu vest demantovala kasno u subotu popodne i obavestila javnost da MUP dovodi muškarca koji koristi sivi automobil "škoda karok" u vezi sa događajem. Pozvali su građane da lokaciju odmah prijave policiji u slučaju da primete navedeno lično vozilo.

Mnogi Šibenčani su znali da je pomenutog terenca Škoda koristio i preduzetnik Branko Koloper u čijoj su bivšoj zgradi pronađena tri mrtva tela, a zatim se ostatak priče počeo odvijatii. Koloper je, naime, propao u svom pekarskom i trgovačkom poslu, a njegova firma koju je gradio čitav život i veliki, nedovršeni poslovni objekat na ulazu u Šibenik, koji je preuzeo pre velike krize 2008. godine, otišla je na bubanj.

Radojka Danek bila je stečajni upravnik kompanije koja je imovinu prodala na javnoj licitaciji Trgovačkog suda u Zadru. Toni Sparada, direktor kompanije za sakupljanje sekundarnih sirovina "Sabirač", kažu upućeni, bio je kupac imovine na aukciji. Navodno su došli na sastanak sa Koloperom, u subotu ujutru je Radojku doveo suprug Mario.

Nezvanične informacije kažu da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekada uspešne kompanije. Kada je "Djelo" otvorilo lance svojih prodavnica, Koloper se dogovorio sa vlasnicima da će imati poslovnu saradnju na takav način da će trgovinski lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cela priča je dobro prošla, ali onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao dostavu Koloperu. Dug se gomilao, a upućeni kažu da su se tada Koloper i Slamić dogovorili da dug nadoknade brašnom.

Ali, kako prenosi Jutarnji list, na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cenu od finalnog pekarskog proizvoda, pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je ‘Matkol’ dugovao ‘Djelu’ preko pola miliona kuna. Započela je blokada kompanije, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Nije to bio jedini dug 'Matkole' jer je nakon otvaranja stečaja napisano da je Poreznoj upravi, OTP banci, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zeleni grad itd. Dugovao gotovo tri miliona kuna. Ali čini se da je Koloper smatrao da je "Djelo" odgovorno za početak njegove propasti.

U subotu uveče je stigla potvrda da je njegovo beživotno telo pronađeno na području između Vodica i Tribunja.

Koloper je pronađen pored automobila, sa njegove desne strane, na udaljenosti od metra i po od vozila. Koloper je presudio sebi hicem iz automatske puške, verovatno one iste kojom je počinio ubistva, podseća Jutarnji list.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track