PREDSTAVA ZA HRVATSKOG PREMIJERA? U subotu počelo rušenje robne kuće u Petrinji, danas radovi već stali!
Foto: EPA, Profimedia

bruka

PREDSTAVA ZA HRVATSKOG PREMIJERA? U subotu počelo rušenje robne kuće u Petrinji, danas radovi već stali!

Hrvatska -

U subotu je premijer Andrej Plenković bio u Petrinji pa je objašnjeno da je tamo počelo rušenje robne kuće Petrinjka. Međutim, nakon odlaska šefa Vlade iz centra grada, bageri su stali.

Doznalo se kako nije obavljena priprema za rušenje i da se ono mora odgoditi. Šef Nadzornog odbora građevinske zadruge Osijek, Marko Leko, veli da je najveći problem izazvala fasada na kojoj su azbestne ploče.

“Ova mehanizacija i ljudstvo koje smo mi formirali od četvrtka poslijepodne i evo sad da bi ovdje došli nije naprosto osposobljena niti opremljena za skidanje ovih ploča. Naš zadatak je bio doći ovdje u određeno vrijeme i biti tu”, rekao je Leko u subotu za RTL.

Rušenje Petrinjke u centru grada nije počelo ni danas popodne, a cijelu situaciju je ispred robne kuće pokušao objasniti Boris Milošević, potpredsjednik Vlade iz SDSS-a.

“Mobilizirali smo ih prošli tjedan, a odmah sledeći dan su došli sa mašinama. Uvideli su da postoje azbestne ploče i da moraju izvršiti neka dodatna osiguranja i dovesti dodatni materijal i mehanizaciju”, rekao je Milošević i dodao da su oni “svakako u poslu”.

Milošević je poručio da će razgovarati s izvođačima i da će pokušati izvršiti pritisak. K tome, dodao je, da oni koji neće izvršavati svoj mogao mogu biti skinuti s angažmana i da će se angažirati druga kompanija.

Milošević na konstataciju iz kompanije da za njih nisu napravljeni pripremni radovi, poput isključenja vode i struje, Milošević je komentirao da im je želja pokrenuti rušenje.

“Nemamo nikakvog razloga da radimo predstave”, prenosi RTL odgovor Borisa Miloševića na pitanje je li ono u subotu bila predstava za Plenkovića samo kako bi se premijeru pokazalo da se nešto počelo rušiti.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track