UBILI GA ZBOG 25 EVRA! Muškarac iz Zagreba krvnički prebijen, iz bolnice ga pustili kući gde je iskrvario na smrt
Foto: Profimedia

preminuo nakon par dana

UBILI GA ZBOG 25 EVRA! Muškarac iz Zagreba krvnički prebijen, iz bolnice ga pustili kući gde je iskrvario na smrt

Hrvatska -

Županijska državna advokatura u Zagrebu donela je rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo, nanošenje teške telesne povrede s posledicom smrti, objavilo je Državno tužilaštvo (DORH).

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak 9. juna 2020. oko 2.00 sata, zajedno s prijateljem, došao do adrese stanovanja oštećenika u Zagrebu kako bi s njim porazgovarao oko navodnog duga u iznosu od 200 kuna (oko 25 evra).

"Oštećenog je zatekao u društvu njegovih prijatelja i započeli su verbalni sukob. Postoji osnovana sumnja da je tokom sukoba, u nameri da ga teško telesno ozledi, oštećenog udario šakom u glavu usled čega je ovaj pao na leđa i udario glavom i telom o tlo i pritom zadobio povrede u vidu krvnog podliva kože glave, trupa i svih udova, kao i prelom VI do VIII rebra levo s pomakom. Dalji fizički napad na oštećenog su sprečile prisutne osobe.

"Oštećenom je istog dana, u jutarnjim satima, pružena medicinska pomoć nakon koje je otpušten na kućnu negu, ali 13. juna 2020. preminuo je u porodičnojj kući zbog krvarenja do kojeg je došlo zbog preloma rebara", objavio je DORH.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track