PREDLOG SPLITSKOG AKTIVISTE: Neka se ulica u Splitu nazove Sokak panonskog mornara Đorđa Balaševića
Foto: ATA Images

voleli su ga

PREDLOG SPLITSKOG AKTIVISTE: Neka se ulica u Splitu nazove Sokak panonskog mornara Đorđa Balaševića

Hrvatska -

Splitski aktivista Marko Gaj pozvao je predsednika Gradskog veća Igora Stanišića da na sledeću sednicu Gradskog veća stavi na raspravu predlog da se jedna ulica u Splitu nazove Sokak panonskog mornara Đorđa Balaševića.

"Mislim da je obrazlaganje samog predloga suvišno i da bi moglo zauzeti više stranica pa ću se zadržati samo na par činjenica, po mom mišljenju, najbitnijih za Split i Hrvatsku,", navodi portal Dalmatinski.

U svom predlogu Gaj je još napisao:

"Na Splitskom festivalu 1979. osvojio je prvo mesto i nagradu publike za pjesmu 'Panonski mornar'. Odbio se 1991. odazvati pozivu vojnih vlasti za sudelovanje u ratu na području bivše Jugoslavije. Zbog svog antiratnog stava proglašen je ambasadorom dobre volje Ujedinjenih naroda. Održao je veliki broj koncerata u Splitu i Hrvatskoj poslednjih 40 godina.

Verujem da ćete dobiti još ovakvih predloga i da će Split i njegovi građani biti u prilici da se ponose što jedna od ulica njihovog grada nosi ime ovog velikog čovjeka i umjetnika', napisao je Gaj koji je od Plenkovića tražio da proglasi dan žalosti na dan sahrane Đorđa Balaševića", naveo je Gaj u svom prelogu.

(Kurir.rs/dalmatinskiportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track