ZA GOTOVINU KORONA MERE NE VAŽE: Vlast ćuti posle skandaloznog tuluma generala zlotvora u Pakoštanima! (VIDEO)
Foto: Facebook/mario Ugrešić

pandemija

ZA GOTOVINU KORONA MERE NE VAŽE: Vlast ćuti posle skandaloznog tuluma generala zlotvora u Pakoštanima! (VIDEO)

Hrvatska -

Ante Gotovina je bio zvezda zabave u Pakoštanima. Okupili su se veterani iz Vukovara i Dubrovnika i nije trebalo dugo da se snimak proširi.

Gradonačelnik Pakoštana Milivoj Kurtov rekao je za Dnevnik.hr da skup nije održan u restoranu, već da su bili u "privatnoj kuhinji".

"Bila je to privatna kuća sa jednim od naših veterana. Trebao sam biti, ne iz nekih mojih opravdanih razloga, ali znam da su se pridržavale sve ove epidemiološke mere", rekao je Kurtov.

Činjenice to opovrgavaju. U objavljenim video zapisima niko ne nosi maske, razmak se ne poštuje, a ljudi sede na klupama, a gosti su sa istih metalnih poslužavnika na prepunim stolovima.

Snimke druženja u zatvorenom sa jagnjetinom, bokalima vina i dizanjem ruku uz "zovi, samo zovi" izazvale su pobunu među građanima kojima je takvo okupljanje zakonom uskraćeno.

Malo je delova Hrvatske dok juče nisu stigle informacije o zabavi sa Gotovinom. Čini se da zabava na mirnom šetalištu u pitomom dalmatinskom gradu samo nije uspela da privuče pažnju hrvatske policije.

Prvi snimci zabave počeli su da kruže juče popodne. Danas smo oko 16 sati dobili odgovor zadarske policije. Evo šta su radili u ta 24 sata:

"Obaveštavamo vas da policija nema evidentirane izveštaje u vezi sa događajem koji pominjete u svom istraživanju, pa je o događaju saznala iz medija", napisali su. U nastavku odgovora obećavaju da će "s obzirom na navedeno izvršiti provere iz svoje nadležnosti".

Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, takođe kaže da je za sve saznao iz medija. Smatra važnim naglasiti da je razgovarao sa gradonačelnikom Pakoštana, koji ovde ne vidi ništa kontroverzno:

"Prema izveštaju, kontaktirao sam gradonačelnika koji me je obavestio da je reč o privatnom skupu hrvatskih branitelja iz Vukovara i Dubrovnika i da nije bilo kršenja mera, ali detalje treba prijaviti Stožeru civilne zaštite Pakoštane" rekao je Vicković u lokalnom sedištu, nadzor nad sprovođenjem mera, pa bi to trebalo da učine.

Lokalno, opštinsko sedište imenuje opština, a ako znamo da je opština gospodin Kurtov koji na ovim snimcima ne pronađe nijednu prekršenu meru, onda je jasno da se ne moramo nadati pravdi.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track