ŠTA SE KRIJE IZA BANDIĆEVE SMRTI: Bio u stanu bliske saradnice, a šuška se čak da su svemu kumovali kokain i vijagra?!
Foto: Profimedia

misterija

ŠTA SE KRIJE IZA BANDIĆEVE SMRTI: Bio u stanu bliske saradnice, a šuška se čak da su svemu kumovali kokain i vijagra?!

Hrvatska -

Okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dalje su prava misterija u Hrvatskoj. Ono što se zna da je kontroverzni političar preminuo od posledica srčanog udara, ali se nagađa šta se događalo pre kobnog trenutka, tačnije, gde je zapravo preminuo i da li su neke supstance tome kumovale.

Naime, hrvatski mediji, poput Hrvatskoh lista, prenose nezvanična saznanja - da iza svega stoji mešanje kokaina i vijagre. Navodno, to je pokazala analiza krvi prilikom obdukcije.

Nije jasno čak ni to gde je Bandić preminuo. Najpre se pojavila informacija da je umro u svom stanu, a potom i verzija po kojoj je umro kod prijatelja Sergija Ivanovića u drugom delu grada.

Portal "Indeks" saznao je da je Hitna pomoć došla po Bandića na adresu gde navodno živi njegova bliska saradnica Natalija Prica, a koja je udaljena svega pet minuta hoda od kuće Sergija Ivanovića.

Pojedini mediji tvrde da je analiza krvi pokazala prisustvo vijagre i kokaina
Pojedini mediji tvrde da je analiza krvi pokazala prisustvo vijagre i kokainafoto: Facebook/Printscreen

Još više nedoumica u celu priču unele su izjave njegovih najbližih saradnika koji nisu mogli da se dogovore gde je Bandić bio, šta je radio i kako i gde je umro.

U prvim izjavama Bandićevi prijatelji su tvrdili da su pozvali Hitnu pomoć, međutim, ubrzo se saznalo da su oni zvali direktno načelnika Hitne pomoći Žarka Rašića, koji je dao uputstva vozilu. Zašto nije direktno pozvana Hitna pomoć, već načelnik, s kojim je zapravo Bandić i proveo poslednje sate i da li je pomoć mogla da dođe ranije - sve su to pitanja na koja i dalje nema preciznih odgovora.

Natalija Prica, poslanica u Skupštini grada i Bandićeva bliska saradnica, danima ne izlazi u javnost. Njih dvoje su poslednjih meseci bili u središtu pažnje, a u više navrata viđeni su zajedno u gradu, jednom prilikom su razgledali kapute, dok su drugi put snimljeni u zlatari.

Natalija Prica
Natalija Prica foto: Youtube/BandicMilan

Kako prenosi Teleskop.hr, prema više pouzdanih izvora iz lekarskih i političkih krugova, u trenutku kada je doživeo srčani udar, Milan Bandić bio je u stanu Natalije Price s kojom se poslednjih meseci intenzivno družio. Kako kažu, Bandić i Prica imali su i dodatni razlog za slavlje jer je ona nedavno položila specijalistički ispit iz ortodoncije.

Teleskop tvrdi da ima potvrdu da Natalija Prica stanuje negde na Vrhovcu u blizini Sergeja Ivanovića pa su njih dvoje zapravo komšije.

"Prema našim informacijama, pokojni gradonačelnik Milan Bandić i Natalija Prica bili su sami u njenom stanu, a doktor Redžepi u to vreme uopšte nije bio na Vrhovcu. U konstrukciji o zajedničkoj večeri Bandića, Redžepija i Ivanovića verovatno su učestvovali i neki mnogo značajniji Bandićevi saradnici. Biće zanimljivo vidjeti ko je s kim komunicirao nakon iznenadne smrti Bandića i kako je došlo do toga da se više uopšte ne spominje Bandićeva saradnica Natalija Prica", navodi portal.

Kako se dodaje, izvesno je da se Prica uspaničila kada je Bandić u njenom stanu doživeo srčani udar, pa je umesto Hitne pomoći zvala doktora Redžepija i možda još neke saradnike zagrebačkog gradonačelnika.

"Bilo bi zanimljivo čuti zašto su poslate dve Hitne pomoći i ko ih je poslao. Neki čak sumnjaju da nije uopšte snimljen poziv za Hitnu pomoć, ali ovu informaciju treba uzeti s rezervom jer je nismo mogli proveriti. Iako nema medicinske logike zašto su Bandića njegovi prijatelji odveli u bolnicu “Sveti Duh”, sve postaje puno jasnije i logičnije kada se zna da je “Sveti Duh” u vlasništvu Grada i da se tamo stvari mogu držati pod kontrolom. Naši izvori iz lekarskih krugova tvrde da je Bandić bio već mrtav kada je doveden u bolnicu i da je u jednom vozilu Hitne pomoći došao i doktor Redžepi. Je li bolnica “Sveti Duh” izabrana kako bi se lakše prikrile neke neugodne okolnosti oko smrti Milana Bandića? Sve upućuje na to jer je sada jasno da su Bandićevi ključni saradnici i doktor Redžepi govorili neistine", zaključuje portal Teleskop.

Podsetimo, dugogodišnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo 28. februara u 66. godini.

Kurir.rs/Index.hr/Teleskop.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track