DOK BROJ ZARAŽENIH RASTE ONI PROTESTVUJU: U pet gradova građani uzvikivali da im se vrati grip i ukinu mere!
Foto: EPA / Antonio Bat

Antivakser i antimaskeri u akciji

DOK BROJ ZARAŽENIH RASTE ONI PROTESTVUJU: U pet gradova građani uzvikivali da im se vrati grip i ukinu mere!

Hrvatska -

U pet gradova Hrvatskih više od hiljadu građana je danas protestovalo zbog epidemioloških mera.

Skupove u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Osijeku i Dubrovniku organizovala je inicijativa "Pravo i sloboda", kao deo globalnih protesta nazvanih "Svetska povorka za slobodu, mir i demokratiju", koji se održavaju u više zemalja.

"Našom Inicijativom želimo da osvestimo narod u odlučivanju, podstaknemo građane na delovanje i stvorimo medij koji će edukovati građane o njihovim Ustavom garantovanim pravima i slobodama", navodi se u pozivu na proteste.

Organizatori su ocenili da su epidemiološke mere u borbi protiv korona virusa "autoritarne" i da su nanele više štete nego koristi.

Okupljeni nisu nosili zaštitne maske, niti se pazilo na održavanje fizičke distance, preneli su mediji.

Po proceni novinara, u Zagrebu se okupilo oko hiljadu građana koji su u povorci prošli centralnim ulicama, s transparentima "Mi nismo zamorci", "Stop nametanju vakcine i diktature" , "Stop kovid pasošima, diskriminaciji i teroru" i "Pašće sve maske".

Na skupu u Splitu nekoliko stotina građana takodje nije koristilo maske, a uz zahtev za slobodu i ravnopravnost, prenela je Slobodna Dalmacija, nosili su transrente "Epidemija je kršenje prava ljudi" i "Želimo potpune i tačne informacije" i uzvikivali "Vratite nam grip!" I "Dosta tiranije!".

Nekoliko stotina gradjana okupilo se i u Šibeniku, a stotinak u Dubrovniku i Osijeku.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track