RIJEČKI RADIO PUSTIO HIMNU RIVALSKOG HAJDUKA, PA DOBILI PRETNJE: Još jednom i letite u vazduh!
Vinko Coca, Foto: Youtube/argus3210

"greška u programu"

RIJEČKI RADIO PUSTIO HIMNU RIVALSKOG HAJDUKA, PA DOBILI PRETNJE: Još jednom i letite u vazduh!

Hrvatska -

Novinari Radio Rijeke primili su preteći mejl nakon što je u etar puštena pesma Vinka Coce "Kada umren umotan u bilo", koja se smatra himnom Hajduka što je razbesnilo navijače Rijeke.

Deo pretećeg pisma objavila je Maja Sever, predsednica tamošnjeg Sindikata novinara.

U mejlu stoji: "Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pesmu koja mi se ne sviđa (da peva o maslini, kamenu i da veliča Dalmaciju), naje*ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pesma i cela radio Rijeka ide u vazduh zajedno s redakcijom koja se tada nađe u smeni. Ne šalim se, ovo je otvorena pretnja. Pamet u glavu i ubuduće pazite kakve pesme puštate jer niste ni svesni u kakva govna ste se uvalili zbog jedne tovarske glupačetine. Terajte to u 3 pi... tovarske glupe. Ovo je Rijeka!!! 19AR87."

Voditelj emisije u kojoj je puštena pesma Joso Krmpotić izvinio se slušaocima.

"Jedna puštena pesma donela je toliko mejlova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naša izvinjenja neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovek greške mora priznati", rekao je Krmpotić.

Inače, nakon što je pesma puštena i nakon što su krenule pretnje, Krmpotić je krenuo da se izvinjava, umesto da zaštiti koleginicu.

"Zapitao sam se da mi nije prebacilo frekvenciju na Radio Kaštel Sućurac, ali nažalost bila je Radio Rijeka. Pritužbe uredniku, pitam se ima li obraza, debljine mu je džona, prima platu od ovoga grada, a pušta pesme najvećeg rivala. Nadam se da će gospodin koji je puštao pesmu u najmanju ruku biti sankcionisan", piše u još jednom mejlu koji je Krmpotić pročitao.

Na celu priču je ranije reagovalo i Hrvatsko novinarsko društvo koje je osudilo "sramotni istup voditelja".

Kurir.rs/Index.hr/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track