ISTRAGA POTVRDILA: Roditelji devojčici (2) naneli stravične povrede, nalazi se u komi! Biće smena u Centru za socijalni rad
Ilustracija, Foto: Profimedia

slučaj šokirao hrvatsku

ISTRAGA POTVRDILA: Roditelji devojčici (2) naneli stravične povrede, nalazi se u komi! Biće smena u Centru za socijalni rad

Hrvatska -

Policija će roditelje teško povređene dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške u Hrvatskoj, za čiji se živote bore lekari, predati pritvorskom nadzorniku, jer je utvrđeno da je dete zbog telesnog kažnjavanja zadobilo više povreda po glavi i telu, saopšteno je iz policijske uprave brodsko-posavske.

Iz policije dodaju da su dovršili kriminalističku istragu nad muškarcem (27) i ženom (24), kojim su potvrdili sumnju u činjenje krivičnog dela povrede detetovih prava.

Istragom je, kako se navodi, utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja deteta, zlostavljali i grubo povredili prava deteta, telesnim kažnjavanjem, usled čega je dete zadobilo više povreda po glavi i telu, navodi se u saopštenju.

Za život dvoipogodišnje devojčice bore se lekari, a njeni roditelji su uhapšeni.

Devojčica je u Zagreb prebačena sa teškim povredama glave, operisana je i sada je na respiratoru jer je u moždanoj komi.

Kako je ranije objavljeno, devojčica ima nagnječenje mozga ali i cele glave i povrede su, kažu lekari, brutalne, zastrašujuće i ekstremne. Detetu je takođe i telo puno modrica različite starosti.

Roditelji devojčice imaju još troje dece oo kojima brine Centar za socijalni rad.

Zbog velikih propusta u ovom slučaju Upravno veće Centra za socijalnu zaštitu Nova Gradiška večeras je predložilo smenu direktora tog Centra Branka Medunića.

Ministar rada i socijalne zaštite Josip Aladrović će, po svemu sudeći, prihvatiti taj predlog, prenosi Index.hr.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track