ORGANI PREMINULE DEVOJČICE BIĆE DONIRANI Lekari koji su je lečili: Učinili smo sve, sada će ona spasiti druge živote!
Foto: EPA/ Attila Balazs

tragedija

ORGANI PREMINULE DEVOJČICE BIĆE DONIRANI Lekari koji su je lečili: Učinili smo sve, sada će ona spasiti druge živote!

Hrvatska -

Direktor Klinike za dečje bolesti Zagreb Goran Roić i lekarka Karmen Kondža obratili su se jutros novinarima povodom smrti teško pretučene devojčice iz okoline Nove Gradiške.

"Tužan epilog koji je duboko potresao celu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentkinja našla utehu u večnosti gde će biti sigurnija i srećnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primanja pacijentkinje brinuli o njoj, no priroda povreda je bila preteška i uprkos svim merama, nije se moglo više učiniti", kazao je direktor Klaićeve bolnice, prenosi Jutarnji list.

Kako je rekao, organi preminule devojčice će biti donirani.

"Pre transplantacije je trebalo sprovesti pravnu proceduru koja je bila kompleksna, ali to je juče uspešno obavljeno kako bi organi spasili neke druge živote", rekao je Roić.

Dr Kondža je pedijatar u Jedinici intenzivnog lečenja i upravo je ona kobnog dana primila dvoipogodišnju devojčicu.

"Sproveli smo sve mere intenzivističkog lečenja... No, rezultat je tragičan. Devojčica je imala tragičan život, a njen slučaj učiniće nešto da se osvesti socijalna briga o onima koji su ranjivi. Ona će donirati organe i spasiti neke druge živote. Učinili smo sve... ", kaže pedijatar.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track