POLICIJA KOD SINJA UPALA NA ŽURKU SA 300 LJUDI: Okupljeni počeli da ih gađaju flašama, nastao pravi haos
Ilustracija, Foto: Profimedia

vlasnik kuće uhapšen

POLICIJA KOD SINJA UPALA NA ŽURKU SA 300 LJUDI: Okupljeni počeli da ih gađaju flašama, nastao pravi haos

Hrvatska -

Kada je hrvatska policija u Brnazama, kod Sinja, zatekla u jednoj kući oko 300 ljudi, što je protivno epidemiološkim merama, nastali su pravi neredi.

Odmah nakon ulaska u objekat policajce je napalo nekoliko ljudi pa su u pomoć priskočili i pripadnici Interventne jedinice policije.

"Sinoć, nešto pre ponoći, primljena je dojava kako je u Brnazama ispred kuće parkirano 100-tinak vozila, dok je unutar kuće više ljudi. Policijski službenici su odmah izašli i zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna muzika. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir i vređali su policijske službenike čim su ih uočili. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 ljudi, napadnuti su policajci, napali su ih pojedinci iz mase, koji su na njih bacili flaše", kažu iz policije.

Jedan policajac i jedna devojka završili su u Hitnoj pomoći.

"Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima dobili su povrede glave pa im je pružena lekarska pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gde su im utvrđene lakše telesne povrede", dodaje policija.

"Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organizovanjem ovog okupljanja, uhapšen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje. Dalje, intenzivno istraživanje je usmereno i u cilju utvrđivanja svih protivpravnih aktivnosti u ovom događaju", stoji u odgovoru koji je portal Ferata dobio iz PU splitsko-dalmatinske.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track