SPLITSKOJ VAMPIRICI policija upala na performans, njen saradnik podneo prijavu protiv ORGANA REDA
Foto: Printscreen/TikTok

za sve je kriv pištolj

SPLITSKOJ VAMPIRICI policija upala na performans, njen saradnik podneo prijavu protiv ORGANA REDA

Hrvatska -

Hrvatska policija upala je na performans splitske vamipirice zbog igračke-pištolja kojim je vitlao njen maskirani prijatelj i saradnik Toni Bakota.

"Bili smo na Dračevcu u Splitu, otprilike 500 metara udaljenosti od najbližih ljudi. Tokom snimanja performansa pored nas nije bilo ljudi, jednostavno smo snimali jedan od brojnih performansa umetnice Olje Einfalt Mihovilović koji je posle bio i objavljen na njenom Fejsbuku", rekao je Slobodnoj Dalmaciji Bakota čije su glumačke sposobnosti nekoliko dana kasnije nagrađene prekršajnom prijavom za remećenje javnog reda i mira.

Što su želje jedne žene? Sve ono što će i uraditi, sebi ostvariti! Pratite li objave na službenoj stranici Facebook-a,...

Posted by Olja Einfalt on Monday, March 8, 2021

Dvadesetak minuta posle početka performansa, policija je stigla i legitimisala učesnike i poručila im da im "ako budu pristojni i ne budu ih snimali" neće pisati prijavu.

Bakota dodaje da su potom policajci bez naloga pregledali mobilne telefone okupljenih i izbrisali snimke na kojima se vidi jedan njihov kolega bez službene kape.

Četiri dana kasnije Bakoti je uručena prekršajna prijava.

"Policajci su došli i rekli da šef insistira da me kazne. Tada sam im pristojno rekao da takvo postupanje smatram potpuno neutemeljenim jer smo bili daleko od bilo koga, nismo provocirali nikoga, kao i da nismo upirali nikakav plastični pištolj u ljude, kao i da su nam oni tada rekli da nikakve prijave neće biti", ispričao je Bakota i dodao da je on odbio da primi i potpiše prijavu koju je onda jedan od policajaca bacio na tlo.

"Sam čin bacanja službenog obaveštenja na ulicu smatram sramotnim bahaćenjem i zagađivanjem okoline što takođe spada u prekršaj, ali pre svega u sramotno ponašanje za bilo koga, a kamoli uniformisanu službenu osobu", rekao je on.

Iz policije navode da su intervenisali na poziv građana koji su videli muškarca sa fantomkom kako drži pištolj za koji se kasnije pokazalo da nije pravi. Takođe su naveli i da je Bakota podneo prijavu zbog postušanja policijskih službenika koji su, navode iz policije, postupali u skladu sa propisima.

Inače Olja Einfalt Mihovilović je vlasnica modnog prenda Skandal, a poznata je po tome što se predstavlja kao vampirica stara 683 godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track