Najnovije vesti

PREDIZBORNI SPOT O KOJEM BRUJI ZAGREB: Pa niste vi ovce, a nisam ni ja balvan! VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

lokalni izbori

PREDIZBORNI SPOT O KOJEM BRUJI ZAGREB: Pa niste vi ovce, a nisam ni ja balvan! VIDEO

Hrvatska

Zagreb posle smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Milana Bandića u maju očekuju lokalni izbori. U moru standardnih predizbornih spotova, izdvojio se spot poznatog zagrebačkog psihijatra dr Hermana Vukušića.

Vukušić, koji je predvodnik liste stranke Agrameri, proteklih dana je privukao pažnju korisnika društvenih mreža sarkastičnim i bizarnim predizbornim spotom koji uključuje parodiranje drugih kandidata, aluzije, maskirane likove, ovce koje bleje i Vukušića koji leži na balvanima, dok narator govori da on ipak "nije balvan".

"Meni politika nije strana, bio sam zamenik ministra u vladi gospođe Jadranke Kosor, izašao na izbore s braniteljskom listom... Ali, uvek sam zazirao od konvencionalnih kampanja. Predizborne kampanje u Hrvatskoj su jako dosadne. Poslednji put kad je bilo zanimljivo bilo je 1997. kad su za HDZ spot radila 'Zločesta djeca', Pervan, Grubišić s OTV-a... Ljudi su oguglali na dosadne kampanje i gube interes jer im se stalno serviraju ista obećanja", rekao je Vukušić za Jutarnji.

Kao primer potpunog izostanka kritičkog mišljenja o obećanjima podseća na svoj nedavni satirični ispad kada je izjavio da stranka Agrameri ima "kovid terminator", posebni dron koji iz vazduha ubija sve koronaviruse u prečniku od tri kilometra.

Ostao je šokiran kada je jedna televizijska kuća od reči do reči prenela njegov "program ubijanja koronavirusa".

Ističe da je prioritet privući mlade, zbog čega je angažovao poznatu londonsku marketinšku agenciju Kendra da mu pomogne u osmišljavanju spota koji je pogledalo više od 180.000 ljudi.

Kaže i da mu je cilj da Zagreb pretvori u centar gejming industrije jer je to grana koja se jako brzo razvija i donosi enormne zarade a Hrvatska ima vrhunske IT stručnjake.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...