Najnovije vesti

PETRINJCI OPTUŽUJU VLAST ZA NESTALIH 120 TONA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA: Komentar gradonačelnika Dumbovića je sramotan!
Foto: Youtube prtscr / HRT

bruka

PETRINJCI OPTUŽUJU VLAST ZA NESTALIH 120 TONA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA: Komentar gradonačelnika Dumbovića je sramotan!

Hrvatska

Petrinjci protestuju već dva dana, a juče su se održala dva protesta - okupljeni u inicijativi Petrinjsko proleće tvrde da je obnova Banije prespora, a branioci posebno optužuju i tvrde da je 120 tona materijala uz 13 pomoći kamioni nedostaju.

"U takvim uslovima, u kojima ne mogu da pustim dete da vozi bicikl ni stotinak metara levo ili desno od kuće, a kamoli da ode do prodavnice ili škole, vlada velika tišina", ogorčena je Petrinjanka za RTL. "Imamo hiljadu problema i teško mi je kad neko dobije kontejner i kaže da je srećan, to je beda", dodao je drugi.

Gradonačelnik Darinko Dumbović kaže da je svestan problema, ali da Grad ne može sve sam i traži pomoć države. "Neki ljudi su pomešali kruške i jabuke", odgovorio je.

Ali ubrzo je usledio novi protest koji su organizovali branitelji. "Zakon o rekonstrukciji je smešan. Hvale se da su za četiri meseca srušili devet porodičnih kuća ", kaže Luca Gašpar Škaro. Takođe tvrde da se ovde ne radi samo o nesposobnosti, već i o krađi. Izbrojali su, tvrde, gotovo 120 tona materijala koji je nestao.

"Ne odustajemo od ovoga dok odgovorni ne završe tamo gde im je mesto", rekao je jedan demonstrant. "Poruke koje se daju nisu tačne. Poruka bi trebalo da bude - šta ste učinili za četiri meseca za ovaj grad ", kaže Dumbović. Uverava da je sve tu.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...