OTEO DEVOJKU (18) PA SE SUDARIO SA POLICIJOM Zadranin uhapšen nakon otmice, izmerili mu 1,5 promila alkohola
Foto: Profimedia

pokušao da pobegne patroli

OTEO DEVOJKU (18) PA SE SUDARIO SA POLICIJOM Zadranin uhapšen nakon otmice, izmerili mu 1,5 promila alkohola

Hrvatska -

Muškarac koji je prijavljen policiji u Zadru da je oteo osamnaestogodišnju devojku uhapšen je nakon pokušaja da pobegne patroli i sudara sa policijskom vozilom.

Četrdesetjednogodišnji muškarac je prilikom udara u policijsko vozilo zadobio teške povrede, a lakše su povređeni devojka koja je bila sa njim u vozilu i dva policijska službenika.

Policiji u Zadru juče je prijavljeno da je četrdesetjednogodišnjak na silu ugurao osamnaestogodišnju devojku u neregistrovani "golf", te da je potom odvezao. Odmah po dojavi policija je započela potragu za vozilom i osobama.

Policija je nešto kasnije uočila vozilo i pokušala da uz zvučne i svetlosne signale zaustavi vozača koji se oglušio i nastavio je vožnju.

Prilikom bega vozač je udario u policijsko vozilo koje se priključilo poteri, nakon čega se zaustavio, te su ga policajci savladli uz upotrebu sredstava prisile. Tada je u njegovom vozilu zatečena i ženska osoba.

Nakon što mu je ukazana lekarska pomoći, nad uhapšenim je provedena kriminalistička istraga, nadležnom tužilaštvu je podnesena krivična prijava, a on je odveden u pritvor. Na teret su mu stavljena krivična dela protivpravno oduzimanje slobode, prisila prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.

Utvrđeno je da je muškarac neregistrovanim vozilom upravljao pre sticanja prava na upravljanje i u vreme izrečene mere zabrane upravljanja vozilom pod uticajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu, te da nije postupao po izdanim naredbama.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track