PRIJAVA KRŠENJA MERA PROFESORA KOŠTALA ŽIVOTA: Društvo iz varaždinskog kluba ga palicama pretuklo na smrt i ostavilo u jarku!
Foto: printscreen 24sat.hr

tuga

PRIJAVA KRŠENJA MERA PROFESORA KOŠTALA ŽIVOTA: Društvo iz varaždinskog kluba ga palicama pretuklo na smrt i ostavilo u jarku!

Hrvatska -

Profesor engleskog jezika u Ekonomskoj školi u Varaždinu Nino Čengić (35) pretučen je u noći sa petka na subotu u varaždinskom okrugu Graberje.

Četiri osobe napale su ga i pretukle drvenim pendrecima i ostavile da leži na zemlji, izvestila je policija. Pronašli su ga prolaznici i prevezli u varaždinsku bolnicu, gde je podlegao povredama.

Policija je podnela krivičnu prijavu za ubistvo protiv četiri osobe. To su 24-godišnja ženska osoba i tri muške osobe starosti 20, 25 i 29 godina. Saznajemo da bi ih tokom dana iz policijske stanice trebalo da odvedu u istražni zatvor.

Kako Varaždinski nezvanično saznaje, Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25). Prva trojica su iz Varaždina, a četvrta osoba sa područja Međimurske županije. Kakva je tačno bila uloga svakog od njih u izvršenju 35-godišnjeg profesora, utvrdiće se tokom istrage i kasnije u krivičnom postupku.

Navodno je incidentu prethodila činjenica da je Čengić nadležnim organima prethodno prijavio klub koji se nalazi u neposrednoj blizini mesta događaja zbog kršenja epidemioloških mera, radnog vremena i slično. Čini se da je sukob oko njega otišao u pogrešnom smeru i doveo do tragedije.

Kako Jutarnji piše, Čengić je i to veče proveo u blizini napadača, u pomenutom klubu. Oni takođe navode kao mogući razlog Čengićevo prijavljivanje ljudi iz kluba zbog kršenja epidemioloških mera.

Nino Čengić je zamenio nastavnicu engleskog jezika u Ekonomskoj školi u Varaždinu. Članovi kolektiva opisuju ga kao pristojnog kolegu koji je svoj posao obavio pravilno i u šoku je nakon što je saznao šta se dogodilo prošlog vikenda.

Prema informacijama do kojih je HRT-ov portal došao iz nezvaničnih izvora, a koje još nisu zvanično potvrđene, u klubu varaždinskog udruženja navodno je došlo do nesuglasica između vidno alkoholiziranog 35-godišnjeg profesora i četvorice optuženih, gde je opojni 35-godišnjak -staro je navodno izazvao zbog čega su ga optuženi izbacili iz kluba.

Profesor je tada navodno pozvao policiju, koja je dolazila i odlazila, a njih četvoro su ga fizički napali nakon odlaska policije i naneli mu teške povrede od kojih je na kraju i umro.

Kako prenosi HRT, napadači su počeli da mu šamaraju, navodno ga tukući katancem za bicikl i štapom po glavi, pa čak i šutirajući ga. Tada su mu razbili mobilni telefon, uništili dokumente i uzeli patike i na kraju mokrili po njemu. Navodno je jedan od optuženih sve to snimio svojim mobilnim telefonom.

Daljim krivičnim istraživanjem utvrđeno je da su pomenute osobe u ulici Graberje ispred udruženja fizički napale 35-godišnjaka i tukle ga drvenim pendrecima po glavi i telu i nanele mu teške povrede, nakon čega su ga ozbiljno ostavili da leži na asfaltu . Teško povređenog muškarca pronašli su prolaznici, navodi se u zvaničnoj izjavi policije, izostavljajući detalje napada.

Čengić je bio razredni starešina maturanata, koji ove nedelje brane završne radove, piše Srednja. Odbrani je trebalo da prisustvuje Čengić.

Juče, 30. maja u večernjim satima, teško povređeni muškarac je nažalost preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track