PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE ČESTITAO IZBOR NOVOM GRADONAČELNIKU ZAGREBA Citirao Džonija Štulića uz poruku: Jutro će promeniti sve!
Foto: Ana Paunković, AP/Darko Bandić

Region priča o ovome

PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE ČESTITAO IZBOR NOVOM GRADONAČELNIKU ZAGREBA Citirao Džonija Štulića uz poruku: Jutro će promeniti sve!

Hrvatska -

Izbor Tomislava Tomaševića (39) za novog gradonačelnika Zagreba koji je bio kandidat levo-zelene koalicije odjeknula je kao bomba u susednoj državi, da grad koji je bio u rukama desnice poslednjih 20 godina pređe u ruke levice.

U drugom krugu izbora Tomašević je osvojio 171.956 glasova, dok je za kandidata desnog Domovinskog pokreta Miroslava Škoru glasalo 89.244 birača.

Primopredaja vlasti u Zagrebu biće održna najverovatnije u petak u jutarnjim satima, ako do kraja dana ne stigne nijedna žalba na rezultat lokalnih izbora.

Dok premijer hrvatske Andrej Plenković koji predvodi desni HDZ nije čestitao pobedu Tomaševiću na izboru za gradonačelnika, čestitka je stigla i od Patrijarha srpskog Porfirija koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske.

Čestitku prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Tomaševiću,

Koristim ovu priliku da Vam uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, sa iskrenom molitvenom željom da Vaš mandat bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka.

Svojevremeno je veliki zagrebački pesenik Branimir Džoni Štulić pevao kada Zagreb izranja iz sna, što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovog lepog grada, da je pred nama novo jutro koje će promeniti sve.

Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana.

S poštovanjem Arhiepiskop pećki Mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski administarator Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfirije.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track