NIJE HIČKOKOV FILM: Otkriveno zašto vrane sve više napadaju Zagrepčane! Oglasila se i žena koja je posle napada slomila nogu!
Foto: Profimedia

drama

NIJE HIČKOKOV FILM: Otkriveno zašto vrane sve više napadaju Zagrepčane! Oglasila se i žena koja je posle napada slomila nogu!

Hrvatska -

Poslednjih dana zabeleženo u Zagrebu je nekoliko napada vrana, a neki od ovih napada rezultirali su ozbiljnim povredama.

Grad Zagreb objavio je saopštenje o napadima vrana na ljude. Kažu da imaju sve veći broj izveštaja o tome.

Zbog povećanog broja prijava građana o "napadima" vrana na ljude, Gradska uprava za poljoprivredu i šumarstvo napominje da ptice ulaze ("napadaju") ljude i životinje samo u izuzetnim situacijama kao što je kada su njihovi mladunci u gnezdu ugroženi, ili kada ispadnu iz gnezda", pišu oni.

"Ovo je prirodno ponašanje životinja, pa savetujemo građanima da dan-dva izbegavaju lokaciju gnezda dok ptica ne izleti iz gnezda"

"Razlog naseljavanja i gnežđenja vrana u gradovima je siguran i stalan izvor hrane, pa apelujemo u svakoj prilici na građane i stanare na lokacijama na kojima su vrane aktivne, da se okolina oko stana održava čistom i da se ne baca otpad od hrane, a taj kuhinjski otpad odlaže se na za to predviđena mesta. Vrane se tretiraju prema Programu zaštite divljači, a u skladu sa članom 9. Zakona o lovstvu (Službeni glasnik 99/18, 32/19 i 32/20) ", navodi se u delu saopštenja na veb stranici Grada Zagreb.

Poslednjih dana zabeleženo je nekoliko napada vrana, a neki od ovih napada rezultirali su ozbiljnim povredama. Mirna Grčević je zbog napada vrane slomila nogu.

"Kljucala me je po glavi dok sam bio peške i nije odustajala. Još uvek sam se vozila biciklom, a klekla sam, pala i slomila nogu ", opisala je ona za Dnevnik Nove TV.

I u poslednjih nedelju dana dogodile su se četiri traume nakon napada vrane.

"Sve četiri osobe su ženskog pola, mlađe, jedna maloletna, fraktura kolena, povreda kičmene moždine, povreda zgloba, uganuće skočnog zgloba", rekao je Stipe Ćorluka, specijalista za ortopediju i traumatologiju.

Kurir.rs/Poslovni.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track