POŽAR KOD TROGIRA VAN KONTROLE Tokom noći se proširio, delimično zatvorena Jadranska magistrala VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/hollodotme

buktinja se ne smiruje

POŽAR KOD TROGIRA VAN KONTROLE Tokom noći se proširio, delimično zatvorena Jadranska magistrala VIDEO

Hrvatska -

Vatrogasne službe celu noć su gasile požar koji je u ponedeljak buknuo u Segetu Gornjem, a do ponoći je izgorelo oko 550 hektara pretežito niskog rastinja i nešto borove šume, saopšteno je iz Županijskog vatrogasnog operativnog sedišta u Splitu.

Vatrogasci dežuraju na delovima požara koji je pod nadzorom, dok veći deo vatrom zahvaćenog područja još uvek nije stavljen pod kontrolu pa vatrogasci i dalje gase vatru. Tokom noći se vatra proširila, piše Index.hr.

Na zahtev vatrogasaca, od pola sata iza ponoći delimično je za saobraćaj zatvorena Jadranska magistrala. Saobraćaj se preusmeravao kroz Trogir.

Oko 5.15 sati naizmenično je uspostavljen saobraćaj na magistrali (DC 8) kod Trogira koji je ranije bio u potpunom prekidu, javila je policija.

Vatra se približila državnom putu D-8 i kućama, ali nisu bile ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva. Nije bila ugrožena benzinska stanica na Trogirskoj zaobilaznici.

Na terenu je ukupno 34 vozila sa 124 vatrogasca iz svih društava Splitsko-Dalmatinske županije, kao i 25 vojnika.

U zoru su na gašenje upućena dva kanadera.

Tokom jutra mesto požara će obići i ministar odbrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track