DETALJI NESREĆE KOD OSIJEKA: Poginula devojka (27) trebalo da bude kuma jednoj od povređenih! Bile su prijateljice od rođenja
Foto: Shutterstock

automobil sleteo u kanal

DETALJI NESREĆE KOD OSIJEKA: Poginula devojka (27) trebalo da bude kuma jednoj od povređenih! Bile su prijateljice od rođenja

Hrvatska -

Policijska istraga teške saobraćajne nesreće koja je u Vladislavcima u Osječko-baranjskoj županiji odnela život suvozača, 27-godišnje devojke iz susednog Dopsina i dalje traje.

Devojka koja je vozila automobil koji je sleteo sa puta u kanal i zabio se u betonski mostić na izlazu iz Vladislavaca prema Čepinu i devojka koja je sedela na zadnjem sedištu teško su povređene. Prevezene su u bolnicu sa povredama opasnim po život, a stanje im je sada stabilno, piše Index.hr.

Sve tri devojke bile su prijateljice od rođenja, išle su zajedno u školu, a preminula devojka trebalo je da bude kuma na svadbi jedne od povređenih.

Automobil sleteo u kanal

Policija je navela kako je uzrok nesreće, koja se dogodila u subotu oko 18.40, neprilagođena brzina stanju na kolovozu - zbog kiše ulica je bila mokra i klizava. U jednom trenutku devojka koja je vozila izgubila je kontrolu nad upravljačem, nakon čega su levi točkovi zahvatili kamenje i travu uz levu ivicu kolovoza.

Nakon 30-ak metara nekontrolisanog kretanja automobil je sleteo u kanal, prednjim delom udario u ivicu kanala i snažno se desnom bočnom stranom zabio u betonski mostić kod kućnog broja 279 u Ulici kralja Tomislava, odnosno kod ulaza u farmu.

Nepropisno preticanje?

Iako u saopštenju to nije navedeno, od stanara Ulice kralja Tomislava u Vladislavcima Glas Slavonije saznaje da je kobnom sletanju prethodilo preticanje kolone svatova, koja se kretala u istom smeru, prema Čepinu. Po tragovima na mestu nesreće vidi se kako je vozač kontrolu izgubila 30-ak metara pre udara u mostić, nakon toga uspela je da izbegne udarac u jedan mostić, ali je sletela u kanal i zabila se u mostić ispred ulaza u farmu. Automobil se potom zaustavio u kanalu, u kojem je bilo 30-ak centimetara vode. Do poziva policije, prema svedocima došlo je, po svemu sudeći, nakon tvrdnji stanovnika Vladislavaca da je nesreći prethodilo obilaženje svatovske kolone.

"Bio sam u dvorištu kada je supruga viknula da neko obilazi svatovsku kolonu ispred kuće. Kada sam izašao na ulicu, vozila su se već zaustavila i tada sam čuo da je došlo do sletanja jednog automobila sa ulice", ispričao je Vladislavčanin iz Ulice kralja Tomislava, koji je krenuo prema 500-tinjak metara udaljenom mestu nesreće, ali ga je zaustavila policija. Da se nešto užasno dogodilo, shvatio je kada su stigla vatrogasna vozila, ali i Hitna pomoć.

Nešto kasnije, neko od suseda koji su izašli iz kuće, saznao je kako je reč o devojkama iz Dopsina i da, nažalost, ima mrtvih.

Izuzetno komplikovan posao imali su vatrogasci, koji su morali da preseku automobil kako bi došli do povređene devojke vozača i putnice kao i tela poginulog suvozača.

Vatrogasci JVP-a Čepin apelovali su na sve vozače: "Večeras je ulica odnela jedan mladi život, a dva su ugrožena... Vozači, oprezno u saobraćaju!".

Kurir.rs/Index.hr/Glas Slavonije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track