CARINICE DRSKO TRAŽILE MITO: Nisu očekivale da čovek snima, čak besno ODBILE JEDNU VALUTU i slale ga do bankomata (AUDIO)
Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia, Shutterstock

bruka

CARINICE DRSKO TRAŽILE MITO: Nisu očekivale da čovek snima, čak besno ODBILE JEDNU VALUTU i slale ga do bankomata (AUDIO)

Hrvatska -

Dve službenice carine na graničnom prelazu Slavonski Šamac između Hrvatske i Bosne i Hercegovine uveravali su putnika da mu je lakše da plati mito nego da se zakomplikuju stvari, pa su naveli sve komplikacije koje ga čekaju - prekršajne ​​prijave, velike kazne i dalje čekanje policije tri do četiri sata.

Sve se to može čuti na audio snimku koji se pojavio na Jutjubu. Putnik je tajno snimao zaposlene, a jedna mu je čak rekla da mu neće savetovati da sačeka policiju. Zatim im kaže da u novčaniku nema dovoljno novca, na šta ga upućuju da se vrati u obližnje mesto, najverovatnije Slavonski Šamac i da podigne iznos koji su očekivali na bankomatu.

Službenice su, naime, uhvatili putnika kako kaže da želi da prenese neprijavljenu robu iz BiH u Hrvatsku, kako je navedeno, teglu meda, flašu Pelinkovca, tri flaše vina i oko 15 pašteta. Jedan od njih mu na snimci kaže da kazna za neprijavljenu robu sigurno ne bi bila manja od 10.000 kuna (1.200 evra). Zatim dodaje da bi moglo biti još veće kada se roba stavi na vagu.

"Čuli ste koja je kazna, kolegi predlažete nešto - kaže jedna i tako počinju 'pregovori' o mitu, a on mu takođe kaže da "koleginica gubi platu ako ne napiše prekršaj", što mu dalje daje do znanja da za takvu 'uslugu' očekujte neku vrstu nagrade.

Putnik kaže da mu ne ide s gotovinom, službenica odgovara da nemaju bankomat, a putnik zatim kaže da ima stotinak evra, ali u švedskim krunama, tačnije - ima 1.500 kruna.

"Svaka čast švedskim krunama, ali šta ćemo s njima?", kaže mu službenik.

Odbijaju švedske krune i šalju ga na bankomat u selu i opisuju mu gde se tačno nalazi. Ali putnik se vratio i rekao da mu je kartica blokirana zbog inostranih transakcija. Uostalom, i dalje ga puštaju, ali pod uslovom da se vrati u BiH i ostavi stvari koje ne sme da unosi u Hrvatsku.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track