ČUPAO ZNAKOVE, KRAO PROTIVPOŽARNE APARATE I GORIVO: U Sisku uhapšen mladić (20), napravio je štetu od nekoliko hiljada evra!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

mesecima činio nedela

ČUPAO ZNAKOVE, KRAO PROTIVPOŽARNE APARATE I GORIVO: U Sisku uhapšen mladić (20), napravio je štetu od nekoliko hiljada evra!

Hrvatska -

Mladić (20) završio je u policijskom pritvoru zbog ugrožavanja saobraćaja, a policajci su potom utvrdili da je odgovoran za još sedam nedela u kojima je nastala šteta od 55.000 kuna (oko 7.000 evra).

Sisačko-moslavačka policija mladića sumnjiči da je od 2. avgusta do 8. septembra, na sisačkom Mostu gromova, iščupao reflektujuće delove sa znakova koji služe za saobraćajnu bezbednost i postolja postavio po sredini kolovoznih traka zbog čega je došlo do oštećenja 13 vozila.

Daljim istraživanjem je utvrđeno da je između 12. i 14. januara, u Petrinjskoj ulici u Sisku, iz rezervoara teretnog vozila ukrao oko 500 litara goriva, ali i da je 9. marta, u Ulici Andrije Hebranga u Sisku, zapalio kontejner. Dan kasnije u Ulici Matije Gupca i na Trgu grada Hajdenhajma u Sisku zapalio je još tri kontejnera.

Nadalje, od 29. marta do 19. avgusta, u Ulici braće Kavurić u Sisku, iz hodnika stambenih zgrada je ukrao čak 14 protivpožarnih aparata i oštetio 10 poštanskih sandučića. Sumnjiči se i da je 30. marta u jutarnjim satima, u sisačkoj Ulici Tina Ujevića metalnim kontejnerom namerno oštetio više parkiranih vozila.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim delima iznosi oko 55.000 kuna. Zbog počinjena četiri oštećenja tuđe stvari, dve krađe, teške krađe i ugrožavanja saobraćaja opasnom radnjom ili sredstvom, uz kaznenu prijavu predat je pritvorskom nadzorniku, izvestila je policija.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track